"KAKVA APOKALIPSA, OVO JE NEŠTO NAJGORE" Snažno nevreme u Hrvatskoj, udari groma tresli kao zemljotres!
ilustracija, Foto: Profimedia

NEPROSPAVANA NOĆ

"KAKVA APOKALIPSA, OVO JE NEŠTO NAJGORE" Snažno nevreme u Hrvatskoj, udari groma tresli kao zemljotres!

Hrvatska -

Za jedan deo Hrvatske se u utorak upalio i narandžasti meteoalarm, a jedan deo je i crvenim alarmom za izuzetno opasno vreme. Iz HAK-a upozoravaju vozače na klizave puteve.

U Hrvatskoj je vreme još uvek relativno toplije za ovo doba godine, no sve bliže je i prvo osetnije zahlađenje ove jeseni.

Teška noć za Zagreb

Inače, stigla je najavljivana promena vremena koja je donela vrlo neugodnu grmljavinu po noći, koja mnogima nije dala da spavaju, piše Index.hr.

EMSC je čak objavio kako su neki očevici prijavili podrhtavanje tla na području Zagreba, ali seizmička aktivnost kasnije ipak nije potvrđena.

"Kakvi su ovo udari vetra?", "Ova grmljavina je baš lepo potresla sve", "Probudila me jaka grmljavina", "Kakva je ovo apokalipsa", "Pomislio da je zaratilo koliko tutnji", samo su neki od brojnih komentara na društvenim mrežama koje su korisnici pisali u gluvo doba noći, između ponedeljka i utorka.

Neki korisnici na X-u pisali su kako im se prozori tresu: "Mislila sam da su bacili bombu".

- Ova grmljavina je nešto najgore u Zagrebu - glasi još je jedan komentar.

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno s kišom, mestimično obilnom, a na Jadranu i područjima uz njega lokalno izraženim pljuskovima s grmljavinom, dok su u najvišem predelima mogući susnežica i sneg, prognoza je za danas Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Poslepodne će na severnom Jadranu i severu zemlje kiša prestati.

Vetar će biti slab do umeren severoistočni, ponegde na udare i jak. Na Jadranu umereno i jako, lokalno i olujno jugo i jugozapadni, zatim bura, najpre na severnom delu, a poslepodne i u Dalmaciji, tokom večeri u jačanju.

Temperatura u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10, a na Jadranu između 12 i 18 stepeni.

(Kurir.rs/Index/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track