U HRVATSKOJ PALO 23 CENTIMETRA SNEGA: Temperatura pala u minus, olujna bura prevrnula kamion (VIDEO)
Foto: Facebook/MeteoDinara

U HRVATSKOJ PALO 23 CENTIMETRA SNEGA: Temperatura pala u minus, olujna bura prevrnula kamion (VIDEO)

Hrvatska -

U najvišim predelima Hrvatske pao je sneg, zabeleli su se viši predeli Dinare, Kamešnice i Biokova.

Prema podacima DHMZ-a na Zavižanu je napadalo 23 centimetara snega. Jutros je na vrhu Dinare izmerno -3, a na planinarskom domu Pume ispod Velike Duvjakuše -2 uz olujnu buru i subjektivni osećaj hladnoće od -10 stepeni, javlja Dalmacija danas.

Na Dinari vlada prava zimska idila, a to se najbolje vidi sa snimka koji su na objavili na Fejsbuk stranici MeteoDinara.

Na obali duva umereno do jaka bura koja lokalno ima olujne udare, a podno Velebita bura je olujna s orkanskim udarima.

Meteorološkinja Tea Blažević podelila je na Tviteru kako bura udara i do 140 km na sat i da je prevrnula kamion kod Kamenjaka.

Kolovozi su mokri i klizavi od kiše u Slavoniji, Lici i Dalmaciji, u ostalom delu zemlje mestimično samo vlažni. Mogući su odroni.

Sutra će biti delimično sunčano, u unutrašnjosti ponegde uz mogućnost za jutarnju maglu. U gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mestimično više oblaka, a još u noći i ujutro na jugu može pasti malo kiše, u Lici i snega. Vetar na kopnu većinom slab jugozapadni.

Na Jadranu umerena i jaka bura, ponegde s olujnim udarima, podno Velebita lokalno i orkanskim. Poslepodne bura slabi i prema otvorenom moru okreće na umeren sjeverozapadni vetar. Najniža temperatura uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 8 do 12 stepeni. Najviša dnevna između 5 i 8, na obali i ostrvima, a u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 14 do 18 stepeni.

Kurir.rs/večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja