OTEO MI GA JE IZ RUKU, VUKAO GA JE, BORILA SAM SE! Detalji stravične drame u Puli, vlasnica rastrgnutog maltezera još u šoku
Foto: Shutterstock

užas

OTEO MI GA JE IZ RUKU, VUKAO GA JE, BORILA SAM SE! Detalji stravične drame u Puli, vlasnica rastrgnutog maltezera još u šoku

Hrvatska -

Nevenka Vladišković ostala je juče bez svog ljubimca, maltezera, nakon što ga je rastrgao američki staford. Strašan događaj dogodio se juče poslepodne u Puli, u vreme održavanja Sajma knjiga. Kako prenosi Dnevnik.hr američki staford usmrtio je maltezera pred očima vlasnice i posetilaca. Nevenka se kroz suze prisetila svog psića Ria koji je juče u mukama stradao kada je staford nasrnuo na njega.

"Oteo mi je Ria iz ruku jer sam ga nosila, tu sam se borila s njim ne misleći šta meni može da se dogodi", rekla je vlasnica ubijenog psa Nevenka Vladišković.

"Doživela sam tako jedan šok. Kako ga je vukao. Ja na jednu, pas na drugu stranu, imala sam samo u glavi da spasim Ria, mog psića", priča Nevenka.

Kako kaže, borba je trajala desetak minuta. Spasa nije bilo.

"Tuklo ga je četiri ili pet muškaraca, ali on nije puštao Ria iz svoje čeljusti. Dobro da nije nekoga od njih napao", rekao je vlasnik ubijenog psa Franko Vladišković.

Do sad sprovedenim uviđajem utvrđeno je da je pas sam pobegao iz obližnjeg dvorišta. Policija sada šalje obaveštenje veterinarskoj inspekciji za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o zaštiti životinja.

"Do daljeg će biti u skloništu za životinje dok se ne izda rešenje Državnog inspektorata šta će biti sa životinjom, verovatno će biti proglašena opasnom životinjom. Vlasnici će dobiti rešenje o postupanju", rekao je Bojan Zidarić, veterinar i šef gradskog skloništa za životinje Pula.

Sa takvom životinjom treba znati i poštovati zakon. Socijalizacija i školovanje su obavezni i za vlasnika i za psa.

"Dobije od hrvatskog kinološkog saveza potvrdu da je prošao tako jedno školovanje, ali ne samo pas nego i vlasnik. Onda taj vlasnik ustvari s takvim psom uvek treba imati brnjicu, to je isto zakonska obaveza i onda može ići među ljude", rekao je Boris Krizman, ovlašćeni za sprovođenje testa socijalizacije opasnih pasa.

Ipak, za neutešne vlasnike sada je prekasno.

"Ria ne mogu vratiti sva izvinjenja sveta, ceo svet nam se preokrenuo. Ja ću se pomiriti, izgubio sam ga, a onaj ko je odgovoran neka njegova savest radi i neka razmisli kako dalje", rekao je Franko. Na potezu je veterinarska inspekcija. Psa čeka sterilizacija i socijalizacija, a vlasniku ide kazna zbog nevakcinisanja psa dok se ostali elementi još utvrđuju.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track