MALTRETIRAO ŽENU GODINAMA, PA PUKAO ZBOG KROMPIRA! Nazivao je kravom, ponižavao, a posle poslednje svađe intervenisala i policija
Foto: Printscreen Video Plus

porodično nasilje

MALTRETIRAO ŽENU GODINAMA, PA PUKAO ZBOG KROMPIRA! Nazivao je kravom, ponižavao, a posle poslednje svađe intervenisala i policija

Hrvatska -

Zagrebački penzioner bio je nasilan prema vanbračnoj supruzi već godinama. On je suprugu ponižavao, vređao, psovao joj oca i majku, govorio da je krava. Pred drugim ljudima ju je opisivao kao luđakinju. Sve je kulminiralo ovog leta, sredinom jula, kada su se tako žestoko posvađali da je morala da interveniše i policija.

Jer to nije bila obična svađa između 70-godišnjaka i njegove partnerke. Rekao je da će je se rešiti, udario je, zgrabio za vrat i čupao za kosu. Psovao joj je majku, zavrtao , zbog čega se prestravljena žena pomokrila. Ovaj nasilnik je na krau krivično prijavljen za nasilje u porodici i pretnje smrću, a tužilaštvo za njega traži godinu i po zatvora i da plati preko 500 evra troškove suđenja.

"Tog jutra sam s bivšim kolegom s kojim se često nalazim, prepričavao policijske doživljaje. U međuvremenu mi je supruga slala poruke šta da kupim u prodavnici. Posle kafe otišao sam u trgovinu i kupio proizvode koje mi je rekla. Ostavio sam ih kući i otišao u banku, a po povratku kući sam sreo suprugu koja je imala pune ruke stvari. Počela je da mi prigovara zašto sam na kafi i zar nemam pametnija posla. A kad je videla da nisam kupio krompir, nastao je problem.

Prigovarala mi je za odlaske na kafe, pa sam joj uzeo torbicu do koje je ona uporno pokušavala da dođe na krevetu. Obuhvatio sam je oko struka nakon što mi je okrenula leđa. Podigao sam je i prebacio je iz hodnika u dnevnu sobu gde je ostala. Uzela je svoju torbicu i napustila stan. Vrijeđao ju nisam niti fizički napao. A kad sam se, inače, vraćao s posla znao sam je rukama odgurnuti jer je bila ljubomorna i optuživala me da ljubavišem s drugim ženama", pravdao se optuženi zagrebački penzioner navodeći da joj je tog kobnog dana uzeo torbicu "kako ne bi zvala decu jer da im u takvim situacijama uvek govori da je ludak i da nije normalan".

Oštećena tvrdi suprotno i otkriva da su se službeno razveli pre 16 godina ali i da je poslednje četiri on u podstanarima. Dotaknula se odnosa s osumnjičenim unazad osam godina te tvrdi da je od 2015. prema njoj bio nasilan, psovao je...

Veštak psihijatar za osumnjičenog kaže, između ostalog da je da je narcisoidan, egocentrik, vrlo dinamičan, manipulativan i impulzivno-agresivan ali i da je zbog starenja dodatno emocionalno nestabilan i agresivan, ali da je u vreme napada bio uračunljiv.

Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja