RODITELJI OSTAVILI DETE U AUTU I UŠLI U PEKARU U narednih nekoliko minuta doživeli su svoju najgoru noćnu moru: Drama u Zagrebu
Foto: Shutterstock

RODITELJI OSTAVILI DETE U AUTU I UŠLI U PEKARU U narednih nekoliko minuta doživeli su svoju najgoru noćnu moru: Drama u Zagrebu

Hrvatska -

Krici i očajnički poziv u pomoć odzvanjali su juče Bukovačkom cestom u Zagrebu dok su se u punom trku po ulici oko 16.40 sati, pokušavajući da zaustave jedan "reno" zagrebačkih oznaka, spuštali jedan muškarac i za njim odmah i jedna žena.

Nesvakidašnjim scenama prolaznici su ostali začuđeni jer nisu odmah shvatili šta se događa. Ali, vrlo brzo su saznali da je prestravljeni muškarac koji je trčao za automobilom na trenutak u 16.35 sati ostavio upaljen automobil pod sva četiri žmigavca ispred pekare i u njemu dete.

Ušao je nakratko u pekaru pritom ni ne sluteći da je to uočio lopov koji je odlučio da sedne u njegov "reno", stisne papučicu gasa i da se u bekstvo.

Kako saznajemo, lopov je autom krenuo da se udaljava niz Bukovačku pa je skrenuo u Crnčićevu da bi po ulasku u Čikoševu odlučio, nakon 500 metara bega, da pobegne od nastale situacije. Auto je u toj ulici ostavio upaljenog s ključem u bravi, pa je zatvorio vrata jer je očigleno shvatio prekasno da nije ukrao samo lim nego i nečije dete.

Roditelji su, kako se saznaje, sami u očajničkoj potrazi pronašli vozilo i srećom nepovređeno dete, a policija intenzivno sprovodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i ušlo u trag počinitelju koji je iskoristio priliku i postao kradljivac auta i deteta. U toku je pregled videonadzora po okolnim ulicama kako bi se rekonstruirao tok bega.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prenela M.M.C.

Bonus video:

00:28

Lopov u Žarkovu napao baku i oteo joj torbu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track