NASTAVNIK KOJI JE TUKAO UČENIKA U ZAGREBU OTKRIO DETALJE INCIDENTA: Moram da prestanem sa pivom, ali na času nisam bio pijan
Foto: Printscreen

određen mu pritvor

NASTAVNIK KOJI JE TUKAO UČENIKA U ZAGREBU OTKRIO DETALJE INCIDENTA: Moram da prestanem sa pivom, ali na času nisam bio pijan

Hrvatska -

Dugogodišnji profesor mašinske škole u Zagrebu koji je napao učenika nasred časa rekao je na saslušanju da je svestan da je pogrešio.

- Znam da sam pogrešio. Moram da prestanem da povremeno pijem pivo. Znam i da nije trebalo tako da reagujem jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod uticajem alkohola. Bilo je to na četvrtom času. Jedan učenik je puštao muziku na satu. Drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnje jelke. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam: "Ko vas je tako vaspitao" - glasi odbrana profesora.

Tvrdi da su učenici nastavili da ga provociraju.

- Jedan učenik mi je rekao: "Ajde da popijemo bombicu napolje". Tom jednom đaku, koji je povređen, rekao sam da se makne od mene tako da sam ga odgurnuo i pali smo. A ostali đaci su to sve gledali i doslovno navijali - rekao je profesor na saslušanju.

Policija je profesora odvela u pritvor i krivično prijavila zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda i nanošenja telesnih povreda, ali i za dva krivična dela povrede prava deteta.

Profesor je saslušan u tužilaštvu gde je prema navodima hrvatskih medija naveo da je posle incidenta otišao u zbornicu i potom odradio još jedan čas nastave. Nakon toga je otišao kući gde je popio dva-tri piva.

Diplomiranom inženjeru i predavaču strukovnih predmeta određen je pritvor od mesec dana.

Za razliku od profesora, svedoci obračuna, navode da je bio pod uticajem alkohola odnosno da je bazdio na alkohol i da toga dana nije mogao čak ni da otključa vrata učionice.

Konačnu reč daće nadležni sud, a profesoru preti zatvorska kazna.

Za taj incident se saznalo, podsetimo, nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome se vidi kako se fizički sukobljavaju profesor i učenik i malo je reći da je incident šokirao i najiskusnije prosvetare.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track