MAJKA IZ KAFIĆA GLEDALA KAKO JOJ LOPOV KRADE AUTO I DETE U NJEMU Detalji drame u Zagrebu: Sve se desilo za 2 minuta
Foto: Shutterstock

MAJKA IZ KAFIĆA GLEDALA KAKO JOJ LOPOV KRADE AUTO I DETE U NJEMU Detalji drame u Zagrebu: Sve se desilo za 2 minuta

Hrvatska -

Jedan zagrebački bračni par, ostavio je automobil nakratko zaustavljen na zagrebačkoj Bukovačkoj cesti i to dok je u autu, na zadnjem sedištu "renoa" bilo dete vrtićke dobi.

Tačnije, 37-godišnji muškarac vozio je petogodišnje dete. Parkirao je pod sva četiri žmigavca na autobuskom stajalištu i odšetao do desetak metara udaljene pekare ostavivši sneno dete u sedalici u vozilu i samo, na toplom i s ključem u bravi.

U neposrednoj blizini pekare i vozila na stanici, na kafi u obližnjem kafiću, u tom se trenutku nalazila, pak, vozačeva supruga, odnosno detetova majka.

Muškarac je taman plaćao peciva za pultom pekare u kojoj se zadržao svega dva minuta i usput se celo vreme trudio auto držati u vidokrugu. Ali to je bilo vremenski dovoljno da u njegov "reno" uskoči nepoznati lopov, ubaci u prvu i krene niz ulicu i skrene u drugu desno.

"Ko to vozi naš auto?", najednom se čuo ženski glas iz kafića za koji se ubrzo otkrilo da je supruga vlasnika, u kojem je bilo i njezino dete. I u tom trenutku nastala je trka i panika. Muškarac je platio peciva i krenuo izbezumljeno trčati za svojim vozilom vičući nepoznatom vozaču da stane, a za njim je trčala i njegova 40-godišnja supruga koja je usput vikala da se zove policija.

Bili su to očajnički pozivi u pomoć, a prolaznici su ostali začuđeni nesvakidašnjim scenama jer nisu odmah shvatili što se događa, dok su gledali muškarca i ženu kako trče po Crnčićevoj.

hrvatska policija
foto: Shutterstock

Nakon 500-tinjak metara lopov je stao u Čikoševoj ulici i odlučio da pobegne, a zanimljivo je da je u vožnji iz vozila na ulicu izbacio telefon vlasnika auta. Auto je, u toj ulici kod gimnazije ostavio upaljen s ključem u bravi pa je zatvorio vrata jer je očito prekasno shvatio da nije ukrao samo lim, nego i tuđe dete.

Roditelji su nakon nekoliko minuta sami u očajničkoj potrazi pronašli vozilo i, srećom, dete koje najverovatnije u tih pet minuta užasne "avanture" nije ni bilo svesno ozbiljnosti nastale situacije.

A policija intenzivno sprovodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti i ušlo u trag počinitelju koji je iskoristio priliku i postao kradljivac auta i djeteta.

Pravi motiv, pretpostavlja se, odbeglom lopovu bila je isključivo krađa vozila, a ne otmica deteta, pa bi u tom slučaju, s obzirom na to da je auto bio otključan, mogao odgovarati za neovlašćenu upotrebu tuđe pokretne stvari.

A zakonski gledano, kad mu policija uđe u trag i kad se kompletira prijava, ne treba isključiti da će i protiv roditelja, odnosno oca "otetog" deteta, uslediti odgovarajuće prekršajne prijave zbog toga kako je i gde ostavio vozilo.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prenela M.M.C.

Bonus video:

01:28

ĐANIJA KRVNIČKI PRETUKLI ISPRED KUĆE Dvojica ga nahvatala dok je parkirao auto UKRALI MU SAT VREDAN 2.000 €! Nije jedini OPLJAČKAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track