"UČENIK ME UDARIO REGISTARSKIM TABLICAMA U GLAVU": Stravične ispovesti nastavnika o užasima koje proživljavaju svaki dan! FOTO
Foto: printscreen

posle incidenta u hrvatskoj školi podelili svoja iskustva

"UČENIK ME UDARIO REGISTARSKIM TABLICAMA U GLAVU": Stravične ispovesti nastavnika o užasima koje proživljavaju svaki dan! FOTO

Hrvatska -

Nakon nedavnog šokantnog događaja u jednoj zagrebačkoj školi, gde je profesor zbog tučnjave s učenikom dobio više kaznenih prijava, bio poslan u pritvor te dobio otkaz, društvene mreže preplavljene su ispovestima učitelja i profesora iz 2018. godine, kada se sličan incident dogodio u jednoj srednjoj školi.

U decembru te godine, u istoj školi, dogodio se incident koji je kulminirao fizičkim obračunom profesora s dvojicom 16-godišnjih učenika. Prema rečima profesora, učenici su ga gađali kredom, a on ih je zatim gurnuo. U verziji učenika tvrdilo se da ih je profesor udario u glavu jer su pričali na času i nisu želeli da napuste učionicu.

Nakon što je slučaj profesora Franje postao glavna medijska tema, profesori i učitelji krenuli su na Fejsbuku da dele svoja negativna iskustva s učenicima pod haštagom, odnosno oznakom, “I ja sam Franjo”. Ona je sada ponovo postala aktualna, a pod njom su se poslednjih dana našle i neke nove ispovesti.

‘Učenica iz maske za mobilni vadi žilet’

“2. razred osnovne škole, učenici sam likovni rad ocenila s ocenom 4. Sat vremena kasnije na izlazu iz škole dočekuju me njeni roditelji. Unose mi se u lice, govore ti. Viču da sam ku***, kr****, da ću dobiti otkaz, da će mi ovo biti zadnji posao, da će mi lično Milan Bandić uručiti otkaz”, napisala je jedna nastavnica.“

7. razred OŠ. Dežurna sam tokom velikog odmora u dvorištu škole. Prilazi mi sedmaš s registarskim tablicama u ruci, koje je skinuo s nekog automobila parkiranog kraj škole, udara me istima po glavi uz pitanje: ‘Kako ste nastavnice?’ Umrla sam od straha. Srećom, priskočio je jedan roditelj koji me je zaštitio. Prijavljujem direktoru i stručnoj službi. Nije se ništa preduzelo je već imao dosije u policiji i svi ga se boje”, napisala je još jedna nastavnica.“

7. razred OŠ. Učenica iz maske za mobilni vadi žilet i govori da će da prereže vene. Prijavljujem stručnoj službi koja mi govori da sam se sigurno zbunila jer sam na zameni. Nakon dva dana pozivaju me u kancelariju stručne službe gde majka učenice ispred svoje kćerke, pedagoga i psihologa viče i preti da više nigde neću da radim, da sam sve izmislila i da li uopšte znam čije je ona dete? I psiholog i pedagog ćute za vreme te torture”, stoji u jednoj od poruka.

‘Učenik naručuje porukom pištolj’

“1. razred srednje škole. Učenik naručuje porukom pištolj kako bi ubio mene i profesorku hrvatskog jezika jer smo se navodno dogovorile da mu zaključimo jedinice. O tome me pozivom obaveštava pedagog koja je za isto saznala od učenica koje sede u klupi iza navedenog učenika. Pozvan je odmah i otac koji na kraju preti trudnoj psihološkinji i meni jer njegovo eto dete nije takvo, premda je upoznat s porukama”, napisala je jedna nastavnica.

“Učenik mi je tokom produženog boravka rekao da će skočiti kroz prozor kako bih ja život provela u zatvoru i otplaćujući njemu odštetu.

U produženom boravku učenik me vređa igovori mo ko sam ja da njemu govorim što će da radi. Povišenim tonom obraća mi se i govori kao ću videti što će me snaći budem li nešto rekla”, jedna je od poruka.

Kurir.rs/dnevno.hr

Bonus video:

03:17

NASTAVNIK IZNEO JEZIVU ISTINU: MI SMO KAO VREĆE ZA BOKSOVANJE! Kako zaštititi prosvetne radnike od nasilja u školi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track