DAVOR SUPRUZI MAZNUO 13.800 EVRA PA LAŽIRAO PROVALU: Pare mesecima uzimao iz skrivene koverte, a ovako ga je SIN RAZOTKRIO
Ilustracija/Profimedia, Foto: Profimedia

DAVOR SUPRUZI MAZNUO 13.800 EVRA PA LAŽIRAO PROVALU: Pare mesecima uzimao iz skrivene koverte, a ovako ga je SIN RAZOTKRIO

Hrvatska -

Davor (56) iz Zagreba optužen je da je supruzi ukrao čak 13.800 evra pa onda lažno prijavio policiji da je lopov bio u njihovoj kući.

Državno tužilaštvo u optužnici za njega traži godinu dana uslovnog zatvora jer je od juna do decembra “iz koverte koja se nalazila u unutrašnjem džepu jakne njegove supruge (50), u spavaćoj sobi njegove porodične kuće, u više navrata uzimao i za sebe zadržao novac”.

“Potom je 26. decembra, kako bi otklonio sumnju sa sebe i neistinito prikazao da je u stanu bila provala, ispremetao stvari u kući, pa zajedno sa suprugom nazvao policiju i prijavio da je nepoznata osoba provalila u stan i ukrala 13.800 evra”, navodi se u optužnici.

No, istog dana oko 22.30 sati policiju je nazvao Davorov sin i “izjavio da je uzeo vw golf svog oca, otišao do benzinske pupme, pregledao ceo automobil jer mu se otac sumnjivo ponaša i jer je potrošio već neke njegove pare”.

Dobar i neosuđivan

Prilikom pregleda u prtljažniku, ispod podloge, kod rezervnog točka pronašao je više novčanica te je odmah odlučio da pozove policiju i sve im ispriča. Davor je nakon toga tokom ispitivanja u tužilaštvu sve priznao.

“Istina je, uzimao sam novac od supruge kojeg je ona nasledila, u više navrata kroz šest meseci i trošio ga na gluposti. Kad sam potrošio skoro sve, odlučio sam da fingiram provalu, ispremetao stvari kako bi se stekao utisak da je izvršena provala i tom prilikom uzeo još novca.

Kada sam se sa suprugom vratio iz kafića u kojem je ona u međuvremenu bila bez mene, nazvao sam policiju i prijavio da se u kući dogodila krađa. Žao mi je zbog svega i kajem se”, rekao je Davor na kraju.

I dalje žive zajedno u porodičnoj kući u Zagrebu. U optužnici je navedeno kako je Davor zaposlen sa solidnom platom, “dobrog imovinskog stanja, neosuđivan, nije izdržavao kaznu zatvora i protiv njega se ne vodi drugi kazneni postupak”.

Kurir.rs/Danica.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track