"POKLAO SAM POLA VUKOVARA, POKLAĆU I TEBE I TVOJU PORODICU" Bivši specijalac optužen da je pretio maloletnom dečaku
Foto: Profimeida

užas u hrvatskoj

"POKLAO SAM POLA VUKOVARA, POKLAĆU I TEBE I TVOJU PORODICU" Bivši specijalac optužen da je pretio maloletnom dečaku

Hrvatska -

Vukovarsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca koji je u oktobru na autobuskom stajalištu u naselju u Slavoniji pretio 15-godišnjem dečaku. Presreo ga je kada je izašao iz autobusa vraćajući se u večernjim satima iz škole.

Najpre ga je rukom uhvatio za vrat, a zatim i za majicu. U idućem trenutku dečak ja pao na tlo, a nasilnik je povikao: “Poklaću tebe i tvoju porodicu. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekaću vas u Vukovaru”.

Na kraju mu je još poručio: “Nije mi problem da ti izvadim grkljan”.

Hoće li biti kažnjen uslovno?

I dok okrivljeni negira pretnje učeniku, tužilaštvo od suda traži da mu se izrekne krivični nalog i njime odredi uslovnu osudu od šest meseci zatvora s rokom provere od godinu dana.

Među dokazima za ovaj divljački napad priložena je medicinska dokumentacija za žrtvu, zapisnik o ispitivanju žrtve, nalaz veštaka, iskazi svedoka… Optuženik, inače bivši specijalac, negirao je krivicu.

“Dečak se povredio dok je preskakao živu ogradu i udario u spomenik kraj autobuskog stajališta. Nisam mu ni prietio”, naveo je u svojoj odbrani.

Ključni iskazi svedoka

Okrivljeni je dalje objašnjavao kako mu se sin žalio na probleme s drugim učenicima, pa je reagovao. Ali, sin nije želeo da mu pokaže ko ga je tačno maltretirao.

Uprkos tome državno tužilaštvo ipak je podiglo optužnicu jer je poverovalo iskazu napadnutog dečaka i četvorici njegovih prijatelja, kao i snimcima njegovog poziva nakon što se 56-godišnjak okomio na njega.

(Kurir.rs/N1/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:30

POLICAJAC 20 GODINA SILOVAO ŽENE, A OVAKO IM JE PRETIO! Oglasio se inspektor koji je rešio slučaj: Njima odajemo počast!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja