ZORAN MILANOVIĆ "UDARIO" NA DAMIRA HABIJANA: "On je čovek koji NIJE U ORMARU" Predsednik Hrvatske OTKRIO orijentaciju ministra?!
Foto: Beta Marko Beljan, Beta Damir Sencar

oštro

ZORAN MILANOVIĆ "UDARIO" NA DAMIRA HABIJANA: "On je čovek koji NIJE U ORMARU" Predsednik Hrvatske OTKRIO orijentaciju ministra?!

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović pojavio se danas u Splitu na svečanoj primopredaji dužnosti zapovednika Hrvatske ratne mornarice gde se osvrnuo na mogućnost uvođenja obaveznog vojnog roka. Rekao je kako o tome treba razgovarati te da to 'nije jednostavno'. Kazao je kako se treba znati o koliko ljudi se tu radi i gde ih smestiti.

"Moguće je vratiti, ali vrlo komplikovano" rekao je dodajući kako onaj ko to predlaže treba da da detalje.

Milanović je govorio i o izborima koji Hrvatsku očekuju ove godine.

"Ovo nije superizborna godina. Jedni su važni, za hrvatski sabor. Izbori za EP, to je fikcija i nisu bitni izbori za nikoga" kazao je dodajući kako su predsednički izbori ove godine, možda i dogodine.

Zoran Milanović
foto: Beta/Tomislav Pavlek

Poručio je i kako se 'izbori u Hrvatskoj 'prilagođavaju Plenkovićevom privatnom tajmingu - kazao je. Poručio je da 'evropski izbori nisu bitni za 90 odsto ljudi' i da su 'bitni Plenkoviću'.

"Nama su bitni parlamentarni izbori. Zašto ne kažeš da su izbori u devetom mesecu. Ne, nego će izbori biti negde između 1.4. i 1.10. To je bezobrazno" poručio je Milanović.

Milanovića su pitali i da prokomentariše objavu bivšeg ministra Darka Milinovića koji je poručio premijeru Plenkoviću da ga uporedi s Damirom Habijanom i pritom je objavio fotografije sebe i Habijana na kojima su goli do pojasa.

Damir Habijan
foto: Printscreen/Instagram

"To su pitanja lične intime, nekakvih osobnih opredeljenja ili zadrtosti je li neko gej ili nije. U tim stvarima ne učestvujem" kazao je nakon čega su neki pitali 'pa ko je gej'.

"Pa Habijan je gej. Nije čovek u ormaru, čovek živi normalan život. Pa novi francuski premijer je gej", kazao je.

Poručio je i kako je Milinović pogrešio i da se 'ljudima ne ruga zbog toga'.

(Kurir.rs/Večernji/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:17

Zoran Milanović: Kosovo je oteto od Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track