UBIO BRATA PRED MAJKOM: Komšije progovorile o tragičnoj sudbini porodice Krstičević: BILO JE TU SVAŠTA!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

HOROR U DOLINI NERETVE

UBIO BRATA PRED MAJKOM: Komšije progovorile o tragičnoj sudbini porodice Krstičević: BILO JE TU SVAŠTA!

Hrvatska -

Stravičan zločin potresao je dolinu Neretve. U mestu Borovci u Opštini Kula Norinska, Robert Krstičević (47) ubio je svog brata Srećka (51). Zločin se dogodio u trošnoj porodičnoj kući u kojoj su braća živela s majkom.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je osumnjičeni 47-godišnjak u večernjim satima u sredu, 17. januara, u hladnim oružjem ubio brata zadavši mu dve ubodne rane u području abdomena, piše Dubrovački vjesnik. Ovaj zločin potresao je celu dolinu Neretve, od Metkovića do Ploča, gde su nesretna braća živela pre nego su se preselili u Borovce. I žrtva i ubica su od ranije poznati policiji.

- Bilo je tu svašta! I droge i alkohola - kažu retki stanovnici mesta skrivenog među brdima na zapadnom rubu neretvanskog kraja u kojem stalno boravi tek dvadesetak ljudi. Vikendima se naselje popuni, ali tokom nedelje je pusto i prazno. Svi su šokirani događajem iako su znali da je porodica problematična.

hapšenje, lisice
foto: Shutterstock

- Verujte mi, uvek me bilo strah da će se nešto loše s njima dogoditi. Često se iz te njihove kuće čula vika i galama. Braća su se sukobljavala međusobno. Ovaj mlađi je često terao iz kuće starijeg. Na kraju ga je i ubio. A jadna majka nije tu mogla ništa da učiniti niti to mogla da spreči, mada je je više puta davala za pravo mlađemu koji je bio i problematičniji. Eto, vidite, na kraju je ubio brata - rekli su u Borovcima za Dubrovački vjesnik.

Zločin se dogodio u sredu oko 22.15 sati kad su u selu čuli majčino zapomaganje. Žena je bosonoga banula komšijama na vrata. Izbezumljeno je tražila pomoć i ponavljala: "Srećko je u komi, Srećko je u komi". Kad je komšinica ušla u kuću strave, videla je jeziv prizor bratoubistva.

Nesretni Srećko bio je uboden nekoliko puta nožem u trbuh od čega je najverojatnije preminuo na licu mesta. Pozvala je policiju i hitnu pomoć, ali 51-godišnjaku nije bilo pomoći.

hrvatska policija
foto: Igor Soban / Pixel Media / Profimedia

- Dvojica braće živela su u trošnoj kućici od tridesetak kvadrata zarasloj u žbunje. Starija sestra im je udata u Beogradu i ovde je retko dolazila. Komšije su je jedva dobile na telefon da joj saopšte stravične vesti. Jedan brat živi im u Pločama. Nikad nije dolazio u posetu majci, potpuno se od njih otuđio. A da sve bude još tragičnije, dvojica braće su im umrla ne tako davno. Mlađi brat, Mate, preminuo je neposredno pre korone, krajem 2019. godine. Bio je strašno iscrpljen, nije se želio lečiti u bolnici, došao je kući i umro, drugi se predozirao u Pločama, našli su ga mrtvoga - pričaju meštani tužnu sudbinu Krstičevića. Porodica je bila i u evidenciji Centra za socijalnu zaštitu.

- Neku naknadu su i primali, ali sve se trošilo na drogu i alkohol - ogorčeni su u Borovcima.

Dok im je otac bio živ, nekako su funkcionisali, ali kad je on umro, sve je pošlo naopako. Otac im je radio u "Luci Ploče", davali su im stan čak dvaput, ali nisu ga otkupili niti su plaćali račune pa su morali da se isele. Onda su se vratili ovde u staru kuću u Borovcima. Tu su zadnjih dvadesetak godina, sad ostala sama majka.

Nakon što je završen uviđaj nju su vratili u kuću gd ese dogodio zločin. Ona će u njoj morati da nastavi da živi. Nakon ovog zločina ostaje činjenica da je nadživela dvojicu sinova, a treći bi mogao završiti u zatvoru.

Kurir.rs/Dubrovački vijesnik

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track