MASOVNO TROVANJA ĐAKA U KANTINI, JEDAN UČENIK POVRAĆAO KRV! Oglasio se direktor škole- "Kuvar je primetio nešto sumnjivo..."
Foto: Shutterstock

MASOVNO TROVANJA ĐAKA U KANTINI, JEDAN UČENIK POVRAĆAO KRV! Oglasio se direktor škole- "Kuvar je primetio nešto sumnjivo..."

Hrvatska -

Nakon ručka u školskoj kantini u Otoku kraj Sinja, nekolicini učenika je pozlilo, a tegobe su počele odmah nakon obroka.

‘Dve ćerke imam u toj školi. Jedna je ručala, nije jela meso, druga je ručala, sve je pojela i imala je probavne smetnje. Mislim da uopšte nije upitno da se radi o pokvarenoj hrani. Srećom je njoj bilo loše samo jedan dan, ali drugi su završili mnogo gore. I tu je bilo puno više od dvadesetak dece‘, rekla je majka učenica Katarina.

Jedan dečak je povraćao krv te je hospitalizovan u Klinici za dečje bolesti, a iz Studentskog centra Split, angažovanog za dostavu hrane, stiglo je zvanično izvinjenje. Poručuju da čekaju analizu uzoraka dostavljenih Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

U školi je bila i sanitarna inspekcije Državnog inspektorata, koji je pokrenuo i nadzor.

"To će na kraju opet biti dobro. Naravno, onaj slučaj koji je završio u bolnici nije za poželeti, nije dobar, pogotovo za roditelje. U strahu su i drugi", istakao je Dušan Đula, načelnik Opštine Otok.

Koliko učenika je prijavilo tegobe, Miroslav Jukić, direktor Osnovne škole Kamešnica, otkriće kad se utvrde sve činjenice.

"Ja imam informaciju o nekih desetak do petnaestak", kratko je rekao, ali je potvrdio da je školski kuvar primetio nešto sumnjivo.

"On je čak i svojoj deci, koja su u nižim razredima, podelio hranu. Nije video nikakvu problematiku, ali posle, kad su otvorene druge porcije, video je neke promene i tada je stopirana dalja podela", ispričao je Jukić.

Isti obrok u sredu je pripremljen i za više od 400 splitskih studenata.

Kurir.rs/Jutarnji

Bonus video:

01:44

LOŠ EKG I PROMENE NA MOZGU! Nikolina Pišek progovorila o POSLEDICAMA trovanja - jedva izvukle ŽIVU glavu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja