STRAVA I UŽAS U BJELOVARU: Držao dužnika kao roba i zlostavljao ga, nije mu da ni u kupatilo da ide
Ilustracija, Foto: Shutterstock

STRAVA I UŽAS U BJELOVARU: Držao dužnika kao roba i zlostavljao ga, nije mu da ni u kupatilo da ide

Hrvatska -

Muškarcu (38) osumnjičenom da je na bjelovarskom području dužnika zlostavljao i prisiljavao na služenje i fizički rad, određen je privor, javljaju hrvatski mediji.

Osumnjičenog terete da je od avgusta do 24. januara počinio kazneno delo prisilnog rada i zlostavljanja, koristeći teške životne i porodične prilike i sniženu intelektualnu sposobnost oštećenog koji je kod njega živeo u prostoriji van porodične kuće, bez pristupa kupatilu.

Oštećeni je došao da živi kod osumnjičenog kako bi mu vratio dug, a osumnjičeni mu je lažno obećao dnevnicu od 40 evra za građevinske poslove, izvestilo je Državno tužilaštvo.

Umesto obećane dnevnice, oštećeni je tek povremeno primao samo deset evra dnevno, a najčešće ništa. Uz to, osumnjičeni ga je fizički napadao, pretio mu i omalovažavao ga kako bi nastavio da radi bez naknade.

Tužiteljstvo sumnja da je počinitelj povećavao iznos duga kako bi duže radio za njega bez naknade pa je oštećeni zbog straha nastavio da obavlja fizičke poslove.

Sudija istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je istražni zatvor na predlog državnog tužioca zbog opasnosti od uticaja na svedoke.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track