ĆERKA JE KRVAVE GLAVE POKUŠAVALA DA USTANE SKLANJAJUĆI CIGLE Potresna ispovest oca devojčice u čiju je sobu uleteo KAMION (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

HOROR

ĆERKA JE KRVAVE GLAVE POKUŠAVALA DA USTANE SKLANJAJUĆI CIGLE Potresna ispovest oca devojčice u čiju je sobu uleteo KAMION (VIDEO)

Hrvatska -

Nesvakidašnji prizor osvanuo je rano ujutro, u oko 6.20 sati, u Ulici Branka Radičevića u Mirkovcima kod Vinkovaca.

Kamion šleper slovenskih registracijskih oznaka zabio se u porodičnu kuću Marka i Danijele Miškić i celom svojom vozačkom kabinom ušao u sobu u kojoj je tada spavala njihova 14-togodišnja kći.

Probivši kapiju i zid kuće, vozačka kabina odgurala je i krevet nesretne devojčice na koju su popadali delovi srušenog zida. Samo srećom je preživela zadobivši naprsnuće glave.

Povređen je i vozač kamiona kog je takođe odvezla Hitna pomoć nakon nesreće.

kamion, uleteo u dečiju sobu
foto: Printscreen/Youtube

"U to sam vreme već bio budan. Ustao sam i pio kafu. Odjednom sam začuo nešto kao pucanje prozora, stakla, lima, ne znam ni sam, a odmah potom se cela kuća zatresla. Pomislio sam da je zemljotres. Mali sin se probudio uplašen, odjednom čujem da žena vrišti iz prednjeg dela kuće."

"Trčim tamo, ona stoji ispred kćerinih vrata i ne možemo ih otvoriti. Razbio sam vrata da uđemo, unutra sve puno prašine, mrak je još bio. Upalimo svetlo i imamo šta da vidimo. Soba puna blokova, komada zidova, sve popadalo po krevetu od male. Ona krvave glave pokušava ustati sklanjajući te cigle sa sebe. Krevet joj je bio na sredini prostorije. Pogledam desno, a ono kamionska kabina razbila cijeli zid, došla do pola sobe. Bili smo u šoku svi", kaže tata Marko koji je potom odneo kćer van da se ostatak sobe ne bi urušio.

kamion, uleteo u dečiju sobu
foto: Printscreen/Youtube

"Mama je otišla sa njom u vinkovačku bolnicu da provjere da li osim razbijene glave ima neke unutarnje povrede."

Mama je, inače, spavala u sobi pored ćerkine.

Vozač kamiona, sredovečni muškarac, takođe je zadobio povrede, ali je uspeo sam izaći iz kamiona nakon što se zabio u kuću.

"Video sam ga na ulici kako zbunjeno hoda okolo. Vjerujem da je i on bio u šoku. Bio je i on krvav. Hitna ga je odvezla pa ga nisam stigao pitati što mu se dogodilo tokom vožnje pa se na posve ravnom putu pogubio i završio u našoj kući. Možda je zaspao jer da je imao srčani ili moždani, ne bi samo tako izašao iz kamiona", nagađa tata Marko koji ne može verovati da se kamion zabio u njegovu kuću, a za samo 20-tak centimetara je promašio kuću u kojoj nitko ne živi.

Marko uopšte ne zna da li će se taj deo kuće srušiti kada vučna služba odveze kamion.

Kamion je, skrenuvši sa puta, porušio i par čempresa te nadzornu stanicu za snabdevanje vodom, kao ikanalizaciju koja se nalazi uz put.

Ništa od toga nije ga zaustavilo na putu do gvozdene kapije, dvorišta i zida od kuće u kojoj žive Miškići.

"Putem kroz Mirkovce danonoćno prolaze kamioni i šleperi koji idu prema graničnom prelazu Tovarnik sa Srbijom. To su stotine i stotine kamiona i godinama već tražimo da se taj promet preusmeri na auto put, ali uzalud. Imali smo svakakvih nesreća u kojima su učestvovali ti kamioni, no ovakvu još nikada", kažu mještani Mirkovaca koji su celoga jutra u neverici obilazili kuću Miškića iz koje je 'virila' crvena cerada šlepera.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track