DRAMA U HRVATSKOJ Žena prijavila požar, a sada se sumnja samo na JEDNO: Policija hitno reagovala
Foto: Printscreen Youtube

DRAMA U HRVATSKOJ Žena prijavila požar, a sada se sumnja samo na JEDNO: Policija hitno reagovala

Hrvatska -

Žena (67) uhapšena je kod Vojnića u Karlovačkoj županiji pod sumnjom da je izazvala požar u porodičnoj kući 73-godišnjeg muškarca, rekli su iz policije.

Kako navode iz PU karlovačke, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su uveče 5. februara, postupajući po dojavi da je na području Krnjaka došlo do požara porodične kuće u vlasništvu 73-godišnjaka, na mestu događaja zatekli 67-godišnju ženu koja je sve dojavila.

Dva puta je pokušala da zapali kuću, u prvom navratu u njoj se nalazio muškarac

Kriminalističkim istraživanjem uzroka i okolnosti nastanka požara policijski službenici su zbog osnove sumnje da se ista dovodi u vezu s navedenim događajem uhapsili iste večeri 67-godišnju uzbunjivačicu zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem ženu se sumnjiči da je 5. februara uveče otvorenim plamenom izazvala požar u prizemlju kuće te izazvala opasnost za imovinu većeg opsega.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičena 26. jula 2023. godine u popodnevnim satima izazvala požar otvorenim plamenom na gornjem spratu istog objekta i to za vreme dok se 73-godišnjak nalazio u njemu, čime je izazvala opasnost za život i imovinu 73-godišnjeg muškarca.

Osumnjičena je 6. februara predata pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava podnesena je nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje u počinjenje dva krivična dela Dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom, objavili su iz policije.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:09

Banjica požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja