"SPREMNA SAM DA OSTANEM OVDE DO SMRTI PA NEK ME BACE U MORE" Žena se lancima vezala za palmu ispred gradske uprave u Splitu
Foto: Shutterstock

šok

"SPREMNA SAM DA OSTANEM OVDE DO SMRTI PA NEK ME BACE U MORE" Žena se lancima vezala za palmu ispred gradske uprave u Splitu

Hrvatska -

Borba Vanje Šimleše počela je pre više od trideset godina, kada je rešenjem o eksproprijaciji srušena sedmostambena zgrada u korist zgrade Muslimanke u Ulici Domovinskog rata u Splitu.

Vanja je danas, nakon godina suda i izjašnjavanja, svoju borbu dovela direktno ispred zgrade splitske gradske uprave, gde se okovala lancima za jednu od palmi.

"Srušili mi kuću i dali mi stan da živim kao podstanar"

"Imala sam svoj stan, 1/1, u privatnoj kući. Grad Split je tu kuću srušio da bi dao tri zadruge, naša kuća je srušena za izgradnju muslimanske kuće. Ja sam dobila stan za svoju imovinu uz plaćanje mesečne rente. To sam dobila”, rekla je Vanja za Dalmaciju danas.

Kaže da je išla na sud, ali uzalud.

"Grad Split je toliko lagao, toliko nas je klevetao, da su nas svi sudovi odbili i sve sam izgubila. Rekala sam i pisala sudijama da ni ludi iz ludnice ne daju svoj stan za stan sa podstanarstvom. Ko bi to uradio? Niko!Sve sam vam sa tim rekla", rekla je.

"Spremna sam ovde ostati do smrti"

Pred splitskom gradskom upravom je jutros od 7 sati, i kaže spremna je ostati do kraja.

"Stvarno se neću maknuti. Ovde su mi lekovi, tablete za pritisak, imam vodu. Spremna sam do smrti ostati, pa neka me bace u more", kaže.

"Nisam ništa ni zaslužila. Pošten si, vredan si, nisi krao ni lagao. Čovek je ogorčen kad tako živi, a vidi samo da je okolo laž i prevara" dodaje.

Kaže da je Grad Split upoznat sa situacijom

"Uhvatila sam Puljka u Ulici Braće Santini, i on me uputio na gospođu Đerek. Ja sam poslala pismo, koje je došlo kod gospođe Igorke Bonačić. Ja sam je kontaktirala telefonom i ovim rečima mi je rekla: 'Gospođo, ja vidim da ste vi puno oštećeni, ali ne možete ništa'", kazala je Vanja Šimleša.

(Kurir.rs/Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track