„UBIĆE NAS, VOZI, BEŽI“ Muškarac se zakucavao u AUTO SA TOJE MLADIH, divljao i napadao, a policija ga pustila na slobodu!
Foto: Printskrin / You Tube

na slobodi

„UBIĆE NAS, VOZI, BEŽI“ Muškarac se zakucavao u AUTO SA TOJE MLADIH, divljao i napadao, a policija ga pustila na slobodu!

Hrvatska -

Pomahnitali muškarca (37) je u subotu na splitskoj Sirobuji napao devojku i dvojicu mladića, nekoliko puta se autom zabio u njihovo vozilo divljao sve vreme, a na kraju ga je policija pustila na slobodu.

Na snimku iz Splita koji je objavljen na internetu vidi se rastrojeni muškarac koji, u društvu još jednog muškarca, pokušava da uđe u automobil u kojem se nalaze devojka i dvojica mladića i razbija im staklo na autu, nakon čega oni beže. Napadač ih juri i više puta se zabija u njihov automobil. Na potresnom snimku čuju se krici i vrištanje, prenosi Index.hr.

Prvi put se muškarac u automobil u kome je bilo troje mladih zabio na benzinskoj pumpi, sa bočne strane.

„Lik se zabija ničim izazvan jer je nadrogiran i pijan. Počeo nas je pratiti i doslovno na pumpi pun gas u nas“, govori jedan od putnika nekome u telefonskom pozivu, čuje se na snimku. Muškarac se potom ponovno pojavljuje iza njih i svojim autom ponovno udara u njihov. Opet se čuju krici. Muškarac potom još dva puta udara u njihov auto: „Ubiće nas. Vozi, samo beži!“ viče jedan od putnika.

„Proklizavamo, sje*ao nam je osovinu…“, govori muškarac tokom paničnog bega od podivljalog 37-godišnjaka.

Policija podivljalog muškarca nije pritvorila

Dvoje mladih Splićana je zadobilo lakše telesne povrede, dok je napadač prvo odveden u bolnicu, ali kada je pušten iz bolnice, nije zadržan u pritvoru.

Nakon što je izašao iz bolnice u kojoj je bio jer je u noći napada, kako je navela policija, bio u rastrojenom stanju, on je pušten na slobodu, a tereti se za krivično delo dovođenje u opasnost života i imovine i dva krivična dela oštećenja tuđe stvari.

Portal je upitao splitsku policiju zašto 37-godišnjak nije pritvoren i hoće li se preispitivati takvo postupanje policajaca.

„Obaveštavamo Vas da smo javnost o navedenom događaju u celosti obavestili saopštenjem od 12. februara 2024. godine koje je objavljeno na našim stranicama. Kao što smo i u saopštenju naveli, nakon što je pronađen, muškarac je odveden u bolnicu gde je zadržan na opservaciji, a nakon otpuštanja nad njim je sprovedena istraga. Nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu je podnesena krivična prijava zbog tri krivična dela.

Napravićemo detaljnu analizu celokupnog postupanja i utvrđivanje svih činjenica koje su uticale na donošenje ovakve odluke“, rekli su za Indeks iz splitske policije.

(Kurir.rs / Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja