TEŠKA NESREĆA U SLOVONSKOM BRODU: Uleteo u krivinu pa napravio karambol, jedan na mestu ostao mrtav
Ilustracija/Shutterstock, Foto: Shutterstock

TEŠKA NESREĆA U SLOVONSKOM BRODU: Uleteo u krivinu pa napravio karambol, jedan na mestu ostao mrtav

Hrvatska -

Jedna osoba je poginula a jedna je teško povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prošle noći na putu Zapadne vezne ceste u Slavonskom Brodu.

Policija je protiv vozača (51) podnela kaznenu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje da je počinio kazneno delo izazivanje saobraćajne nesreće.

- Utvrđeno da 51-godišnjak prilikom upravljanja automobilom nije prilagodio brzinu kretanja, pa je ulaskom u krivinu prešao preko suprotne trake na prostor za zaustavljanje i parkiranje vozila (s južne strane), gde je bočnim delom automobila udario u bočni deo parkiranog teretnog automobila bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je prethodno upravljao 32-godišnjak. Potom je u daljnem kretanju prednjim delom automobila udario u automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka (kretao se iz suprotnog smera) koji je od udara odbačen te je udario u zaštitnu ogradu, a kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine - pišu iz policije.

Navodi se da je na mestu nastradao muškarac star 48 godina, dok je teško povređen 51-godišnjak koje je pružena pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

Alko-testom je u organizmu 51-godišnjaka očitana koncentracija alkohola od 0,91 promila.

Kurir.rs/24sata.hr

Bonus video:

01:31

PROBLEM SA DROGIRANIM VOZAČIMA! Stručnjak za saobraćaj o kaznama i testiranju na narkotike (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track