ZAPALJEN AUTO, OTROVANA MAČKA... Par iz Austrije kupio kuću na Jadranu, otišli na odmor, a onda kreće njihov PAKAO
Foto: Shutterstock

užas

ZAPALJEN AUTO, OTROVANA MAČKA... Par iz Austrije kupio kuću na Jadranu, otišli na odmor, a onda kreće njihov PAKAO

Hrvatska -

Bračni par iz austrijske pokrajine Štajerske, Anita (61) i Gotfrid F. (71), ispričali su za Klajn cajtung probleme sa kojima se suočavaju nakon što su 2019. godine kupili kuću na ostrvu Ugljan.

Kako kažu, kuću su kupili 2019. godine, a kada su u leto 2020. stigli na odmor, ispred kuće je odjednom bila velika crna zgrada.

"Nismo mogli da idemo u Hrvatsku zbog korona virusa. Kada smo stigli na letovanje, odjednom je bila crna zgrada bukvalno ispred naših vrata", opisao je Gotfrid za Klajn cajtung.

Njihov komšija, građevinski radnik, iznajmljuje turistima nelegalne objekte, tvrdi bračni par. Svi oni koriste naše imanje da bi došli do plaže“, tvrde oni.

I sama opština je svesna situacije, ali je nemoćna, potvrdio je za Klajn cajtung gradonačelnik Bruno Mišlov.

Par tvrdi da su pokušali da razgovaraju sa komšijom i mirnim putem reše situaciju, ali nema pomaka. Tvrde i da je bilo tuča. U proleće 2022. godine, kako tvrde, neko im je zapalio automobil, a onda im je u zimu 2023. otrovana mačka.

Austrijanci sada pokušavaju da pokrenu sudski postupak protiv svojih suseda. Klajn cajtung piše da je muškarac očigledno pokušao da legalizuje svoje bespravno izgrađene objekte tako što je kod nadležnog organa u Zadru zatražio prenamenu u građevinsko zemljište. Nakon intervencije opštine, zahtev je povučen.

„Ne znamo šta će biti dalje“, kaže na kraju par iz Austrije.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track