IVAN UBIO ANĐELU, U APRILU BI TREBALO DA IZAĐE NA SLOBODU, A SADA JE POVUKAO NEOČEKIVAN POTEZ Sudu je poslao poseban zahtev
Foto: IZVOR: YOUTUBE/AGAMEMNON PRODUCTION/SCREENSHOT

IVAN UBIO ANĐELU, U APRILU BI TREBALO DA IZAĐE NA SLOBODU, A SADA JE POVUKAO NEOČEKIVAN POTEZ Sudu je poslao poseban zahtev

Hrvatska -

Iako bi 10. aprila Ivan Bulj trebalo da izađe na slobodu nakon što odsluži 22 godine zbog ubistva 16-godišnje Anđele Bešlić, on je od splitskog Županijskog suda zatražio ponovno suđenje.

"Budući da osuđenik Ivan Bulj ne iznosi nikakve nove dokaze, već samo komentare koji se odnose na drugi postupak, u kojem on nije bio stranka, veće nalazi da nisu ispunjeni zakonski uslovi za obnovom postupka - stoji u rešenju kojim je Bulju odbačen zahtev, prenosi Dalmatinski portal.

"Na vaše traženje mogu odgovoriti kako je pred Županijskim sudom u Splitu osuđenik Ivan Bulj podneo zahtev za obnovu postupka, a koji zahtev je odbijen od strane veća ovog suda. Na to rešenje je osuđenik podneo žalbu, pa se po žalbi spis nalazi na Visokom krivčnom sudu RH", rekli su Indexu iz splitskog Županijskog suda.

Ovaj osuđeni ubica glavni je akter brutalnog zločina koji je šokirao Hrvatsku. Bulj je bio direktor Radija Sinj i ugledni građanin koji se sam prijavio u policiju i sve priznao nakon što je porodica ubijene djevojke u privatnoj istrazi shvatila ko im je zauvek oduzeo ćerku.

hrvatska policija
foto: Igor Soban / Pixel Media / Profimedia

Podsetimo, Ivan Bulj je u noći početkom marta 2002. godine Anđelu Bešlić, koja se vraćala kući s koncerta Zabranjenog pušenja, oko 3 sata u noći na prevaru ukrcao u vozilo, govoreći joj da će je odvesti kući.

Uprkos njenom protivljenju, skrenuo je s puta i odvezao je na nepristupačan predeo Vidovo kod Suhača s namerom da je liši života, što je i učinio udarajući je tupim predmetom. Naneo joj je više povreda po glavi i drugim vitalnim delovima tela.

Telo je odvukao preko žičane ograde i bacio u jamu i prekrio suhim granjem. Telo Anđele Bešlić tamo je pronađeno mesec dana kasnije. Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo i kako je devojku silovao, ali je za taj deo oslobođen krivice jer nije bilo fizičkih dokaza. To nije iznenađujuće s obzirom na to da je Anđelino telo mesec dana provelo u jami u koju ga je Bulj bacio.

Bulj je osuđen na 27 godina zbog ubistva Anđele Bešlić, ali Vrhovni sud kaznu je smanjio na 22 godine. Više puta je tražio ranije uslovno otpuštanje iz zatvora, ali mu to nije odobreno.

Prema pisanju medija, njegova se porodica odselila iz Sinja, dok je otac Anđele Bešlić izjavio da ne zna šta bi učinio ako ikad susretne Bulja na ulici.

Bulj je većinu svoje kazne odslužio u strogom zatvoru u Glini. Početkom prošle godine je prebačen u kaznionicu poluotvorenog tipa u Turopolju, što je deo priprema za njegov otpust.

Kurir.rs/ Index, Dalmatinski portal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja