NEVEROVATNA SCENA U HRVATSKOJ: Došao da preda oružje u policiju, a kada su videli šta je sve doneo ZANEMELI SU
Foto: Sisačko-moslavačka-policija

šok

NEVEROVATNA SCENA U HRVATSKOJ: Došao da preda oružje u policiju, a kada su videli šta je sve doneo ZANEMELI SU

Hrvatska -

Građanin Hrvatske je juče policiji u Glini dobrovoljno predao veću količinu oružja, saopšteno je iz PU Sisačko-moslavačke.

Policiji je dao četiri automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, indikator paljenja, 59 detonatora, četiri ručne bombe, pet trombon mina, tri protivpešadijske mine, 37 metara sporogorećeg štapa, 17 minskih upaljača, magacine za puške. i 1.734 komada razne municije.

Neće biti kažnjen

Oružje je predao u okviru akcije "Manje oružja, manje tragedija", koja je omogućila dobrovoljnu predaju svih vrsta naoružanja i ubojnih sredstava, pa neće biti sankcionisan.

Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke podsećaju građane da je kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u toku i da svako ko poseduje nelegalno oružje ili oružje za koje nema dozvolu može ga predati policiji i bez krivične prijave protiv njih će biti podneti prekršajni postupak.

Policija: Zovi, ne donosi ga u stanicu

Iz policije napominju da su građani koji nezakonito poseduju oružje dužni da to oružje prijave najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj stanici radi predaje ili onesposobljavanja.

„Važno je istaći i da građani smrtonosna sredstva koja žele da predaju u prostorije policije ne donose lično, kako bi izbegli aktiviranje i neželjeno povređivanje, već da o tome obaveste policiju lično ili telefonom na adresi broj 192, a na kućnu adresu ili dogovoreno mesto doći će stručni i obučeni policijski službenici sa vozilom bez policijskih oznaka i preuzeti oružje“, kažu u policiji.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo:T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

02:50

PRIŠTINI ISPORUČUJU ORUŽJE KOJIM SNABEDEVAJU I UKRAJINU! Drecun naveo spisak RAZRARAJUĆE ARTILJERIJE koje stiže od SAD i Turske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja