DRUŽILA SE SA NJIM, A ONDA GA POKRALA: Stariji muškarac bio meta prevare, kada je video koliko je novca uzela ostao je u ŠOKU
Foto: Shutterstock

neverovatno

DRUŽILA SE SA NJIM, A ONDA GA POKRALA: Stariji muškarac bio meta prevare, kada je video koliko je novca uzela ostao je u ŠOKU

Hrvatska -

Zagrebačka policija prijavila je 42-godišnjakinju koja je prevarila 74-godišnjeg muškarca, oštetivši ga za oko 11 hiljada evra.

Naime, policija sumnja da je žena sa unapred smišljenom lažnom namerom 2022. godine otvorila profil na društvenoj mreži pod lažnim imenom i porukama počela da komunicira sa oštećenim 74-godišnjakom.

Nakon što ga je prevarila da je zaposlena kao lekar u jednoj zdravstvenoj ustanovi i da bi mogla da mu pomogne da popravi zdravlje, sumnja se da je, kako bi stekla odnos poverenja, nastavila da se dopisuje sa njim, obećavajući mu romantičara vezu, kao i susrete sa njim na raznim lokacijama u zaprešićkom kraju.

Sumnja se da je, nakon što je stekla njegovo poverenje, u avgustu 2023. godine tražila od oštećenog da joj kupi mobilni telefon u vrednosti od 1.740,18 evra, što je on i učinio, a nekoliko dana kasnije, 26. avgusta 2023. godine, sa sa namerom da mu oduzme lični automobil Škoda, sastala se sa oštećenim u njegovoj kući na području Zaprešića.

Dala mu pilulu, a potom ga iskoristila

Nakon što mu je dala pilulu nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njen zahtev popio, a potom iskoristila njegovo ošamućeno stanje i zamolila ga da upozna nepoznatog muškarca.

Prema njenim uputstvima, oštećeni se tada, u njenoj pratnji, sastao sa nepoznatim muškarcem na parkingu tržnog centra na području Zaprešića, gde je potpisao blanko ugovor o kupoprodaji motornog vozila, dok je on nije dobio nikakvu novčanu nadoknadu za svoj automobil.

Takođe se sumnjiči da je osumnjičeni krajem avgusta 2023. godine iz kutije za mobilni telefon oštećenog otuđio njegovu bankovnu karticu, a potom njome u više navrata neovlašćeno kupovao odeću, tehničke uređaje i druge stvari u raznim prodavnicamana teritoriji Republike Hrvatske.

Da bi prikrila nezakonit čin, nekoliko dana kasnije žrtvi je predala njegovu bankovnu karticu, lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 evra.

Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom tužiocu dostavljen poseban izveštaj.

(Kurir.rs/Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja