PUCAO NA KOMŠIJU IZ LJUBOMORE: Ispalio u njega tri hica, a ono što je izgovorio u sudnici SPASILO GA ZATVORA
Foto: Profimedia

PUCAO NA KOMŠIJU IZ LJUBOMORE: Ispalio u njega tri hica, a ono što je izgovorio u sudnici SPASILO GA ZATVORA

Hrvatska -

Bivši policajac Branko Mamić osuđen je juče na sudu u Splitu za pokušaj ubistva komšije Jerka M., u kojeg je ispalio tri hica, prenosi Dalmatinski portal.

Mamić neće ići u zatvor jer je ocenjeno da je krivično delo počinio u neuračunjivom stanju zbog teškog hroničnog psihotičnog perzistentnog ludila sa dominantno prisutnim idejama ljubomore.

Sud je zaključio da Mamić zbog ljubomore nije mogao da shvati smisao svojih postupaka, niti da kontroliše svoju volju. Okrivljenom je određen boravak u psihijatrijskoj ustanovi šest meseci.

Mislio da ga žena vara sa komšijom

U presudi se navodi da je optuženi početkom decembra 2022. godine stvorio fikciju da ga supruga vara sa komšijom i da je on uzrok raspada njihovog braka.

Povod za takvo razmišljanje bile su poruke koje je njegova supruga razmenjivala sa žrtvom. Počeo je da oseća nekontrolisanu ljubomoru, bes i prezir prema žrtvi. On je u više navrata fizički i verbalno napao suprugu i Jerka M., bez obzira što su mu rekli da nije u pravu.

Pobegao sa lica mesta BMV-om

Mamić je odlučio da se osveti Jerku M. i napao ga je u Trogiru kada je pokušao da uđe u automobil. Napao ga je zbog izlaska sa suprugom, zgrabio ga je i povukao za majicu, udario ga nekoliko puta pesnicom u glavu i razbio mu usnu.

Kada je A. Ž. i M. Š. udaljen od Jerka M., izvadio pištolj, došao do svog vozila i ispalio najmanje tri hica kroz otvoreni prozor vozačevih vrata u pravcu njegove glave. Oštećenom je naneo dve posebno teške povrede opasne po život, a žrtva je igrom slučaja preživela.

Mamić je potom pobegao svojim terencem BMV Ks5. Pokrenuta je velika potraga, a Mamić se posle višednevnog skrivanja konačno predao. On je tokom suđenja ispričao kako je pitao Jerka M. zašto mu se dopadaju slike njegove supruge i njega, što je on negirao.

"Ako sam pucao, uradio sam to iz straha"

Zamolio ga je i da mu preda mobilni telefon, što je Jerko M. "ćuvao ga je kao dijamant“, rekao je Mamić. Tvrdio je i da ga je Jerko M. udario nogom u grudi.

Ako sam pucao iz pištolja, ne sećam se, ali ako sam pucao, to sam uradio iz straha“, rekao je Mamić. Takođe je okrivio čoveka koji ga je odveo od žrtve.

„Fizički me je napao i pretio. Sa sigurnošću mogu da kažem da ništa od ovoga ne bi bilo da se on nije umešao u sukob, ali bismo se Jerko M. i ja razišli bez problema“, naglasio je on. Na sudu je svedočio i Jerko M.

Rekao je da i dalje ima noćne more, da ima problema sa jelom i da ne vidi na levo oko. On je priznao da je odgurnuo Mamića, ali tvrdi da ga nije udario. Nakon hapšenja, Mamiću je određen istražni pritvor, gdje se i nalazi.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:22

Uhapšen muškarac koji je u centru Beograda pucao na pripadnika vračarskog klana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track