UHAPŠENA MAJKA OSMORO DECE: Policija joj pronašla vatreno oružje na BIZARNOM MESTU, a ona za sve okrivila NJIH
Foto: Profimedia

UŽAS

UHAPŠENA MAJKA OSMORO DECE: Policija joj pronašla vatreno oružje na BIZARNOM MESTU, a ona za sve okrivila NJIH

Hrvatska -

Pištolj koji su joj opatijski policajci u pratnji specijalaca pronašli ispod grudnjaka na desnoj strani tela, kao i 52 komada municije skrivene u braon čarapu dok je bila u popularnom opatijskom kafiću Hemingvej, doveli su do prekršaja i krivične prijave protiv Lenke O.

Reč je o revolveru Smith Vesson Ladi Smith Gun kalibra 22 LR bez fabričkog broja, u kome je bilo šest metaka, dok je ostatak municije bio u torbi i čarapi.

Pored toga što je ova majka osmoro dece bez dozvole držala vatreno oružje, tereti se i za prekršajno posedovanje revolvera i metaka bez važeće dozvole. Zbog ovog prekršajnog greha na opatijskom sudu je kažnjena sa 2.000 evra, a mora da plati i 26 evra sudskih troškova.

Ali to nije sve. Jer postoji i krivična odgovornost, smatraju riječki tužioci, zbog povrede člana 7. stav 1. Zakona o nabavci i posedu građana, te ističu da zbog neovlaštenog držanja oružja Lenka O. šest meseci iza rešetaka.

"Pištolj mi je dao migrant"

"Pištolj sam dobio tog jutra oko 8 sati u Rijeci kod železničke stanice. Dala mi ga je nepoznata osoba, migrant", objasnila je policiji posle hapšenja Lenka O. Ona je, inače, već dva puta kažnjavana, jednom zbog saobraćajnog prekršaja, a drugi put zbog člana 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a ni njena kaznena evidencija nije čista.

Postavlja se pitanje šta je bio razlog da policajci zavire u Lenkin grudnjak i čarape.

Kako navodi Jutarnji.hr, u okviru kriminalističke obrade sa dvojicom državljana Srbije starosti 38 i 44 godine, koji su prethodno presreli dvojicu muškaraca na području Opatije, uhapšena je Lenka O.

Kako je saopštila riječka policija, sačekali su da im ozbiljno zaprete 55-godišnji državljanin Srbije i 58-godišnji muškarac. Međutim, kada su vidjeli da se dvojica oštećenih kreću u pravcu policije, odustali su od namere, ali ih je opatijska policija vrlo brzo locirala na osnovu primljene prijave.

Tako su uz pomoć kolega iz specijalne policije naleteli na Hemingveja u Opatiji, a jedan od Lenkinih prijatelja je uhapšen u vozilu u saobraćaju. A za razliku od Lenke, koja trenutno živi na području Rijeke, njeni strani prijatelji u Hrvatskoj nemaju regulisan status i ilegalno su boravili u zemlji. Nakon završenog uviđaja, svo troje su krivično prijavljeni zbog pretnji smrću.

(Kurir.rs/ Jutarnj.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track