UPALJEN ŽUTI METEOALARM: Jako nevreme pogodilo Hrvatsku, pored snega i kiše padao i GRAD (VIDEO)
Foto: Printscreen Index.hr

UPALJEN ŽUTI METEOALARM: Jako nevreme pogodilo Hrvatsku, pored snega i kiše padao i GRAD (VIDEO)

Hrvatska -

Meteoalarmni sistem najavio je žuto upozorenje (potencijalno opasno vreme) za sva priobalna područja, kao i za Karlovačku, Gospićku i Kninsku regiju.

Obilna kiša praćena gradom pala je na Čiovo, a čitaoci šalju slike na kojima se vide bujice vode koje teku ulicama.

Na Platku je jutros pao sneg, a zabelelo je i Begovo Razdolje.

Danas će na istoku Hrvatske biti delomično sunčano i tokom dana još relativno toplo vrijeme. Uz više oblaka, mestimična kiša, čak i u vidu pljuskova, najverovatnije je u drugom dijelu dana. Ujutro je mjestimično moguća magla, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj promenjivo - ujutro češći sunčani periodi, a od sredine dana ponegde kiša, uglavnom na jugu, posebno na Banovini. Vetar slab i umeren severoistočni. Najviša temperatura od 12 do 15 °C.

U Gorskom kotaru će biti pretežno oblačno, dok će na severnom Jadranu i u Lici biti sunčanih razdoblja.

Povremeno će padati kiša, obilnija u Gorskom kotaru i sjevernoj Lici, a ponegde će biti i grmljavine. Prema kraju dana uz pad temperature u najvišim predelima susnežica i sneg. Vetar slab i umeren severoistočni, na otvorenom moru zapadni.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promenljivo oblačno sa sunčanim periodima, ali i povremenom kišom, često u vidu pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slabo i umereno sa severozapada, na udare i pojačano, uz malo do umereno talasasto more. Posle podne temperatura vazduha oko 15 °C.

Na jugu Hrvatske do 17 °C. Već ujutru će se smenjivati naoblačenje sa kišom i suncem, a najnestabilnije će biti uveče i tokom noći, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Južno slabo i umereno, more umereno talasasto."

I dalje promenljivo, do subote uglavnom svežije

"U četvrtak u unutrašnjosti i dalje ponegdje, u planinskim predelima iznad 500 metara nadmorske visine biće susnežice i snega, a zatim će padavine postepeno prestati uz delimično razvedravanje. U petak i subotu ujutro upozoravamo na ponegde mraz i magla.U subotu sa zapada povećanje oblačnosti, na planinama uglavnom kiša, a tokom dana porast temperature i južni vetar.

Na Jadranu će kiša prestati u četvrtak, zatim će se razvedriti i u petak će biti pretežno sunčano. U subotu novo naoblačenje sa kišom i grmljavinom, prvo na severu. Umereno, podno Velebita i jaka bura, u petak će oslabiti, zatim okrenuti ka jugu, koje će biti jako i u subotu. Jutarnja temperatura malo niža, dnevna bez većih promena“, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, diplomirani inženjer iz DHMZ-a.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track