SPLIĆANIN MALTRETIRAO BIVŠU CURU PORUKAMA, OBJAVIO JOJ I SLIKU UZ NATPIS "GADI MI SE" Evo koliku je kaznu dobio
Foto: Shutterstock

SPLIĆANIN MALTRETIRAO BIVŠU CURU PORUKAMA, OBJAVIO JOJ I SLIKU UZ NATPIS "GADI MI SE" Evo koliku je kaznu dobio

Hrvatska -

Splićanin (45) je nedavno proglašen krivim na splitskom Prekršajnom sudu zbog počinjenog psihičkog nasilja nad svojom bivšom partnerkom.

Proglašen je krivim jer je svojoj 38-godišnjoj bivšoj intimnoj partnerki putem aplikacije WhatsApp slao, kako stoji u presudi, omalovažavajuće i uvredljive poruke sadržaja "narkomanko, alkoholičarko".

Na istoj aplikaciji je za svoju profilnu sliku stavio upravo sliku bivše partnerke uz natpis – gadi mi se. Istog dana, a bilo je to krajem novembra prošle godine, ju je vređao i omalovažavao rečima „Je*** se tri dana sa starcem po Lavu" i počeo rukama i pokretima da simulira sek*ualne radnje, što je sve kod nje izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 evra, a u kaznu mu je uračunato vreme dok je bio iza rešetaka tako da mu je kazna umanjena za nešto manje od 40 evra. Takođe mora platiti i 30 troškova postupka.

U svojoj odbrani je optuženi negirao da joj je rekao "Jevrae*** se tri dana sa starcem po Lavu". Takođe je negirao da je rukama i pokretima tela simulirao se*sualne radnje. Tvrdio je da je njegova bivša partnerka toga dana preuzela stvari koje joj je doneo na vrata stana, kao i da među njima nije bilo nikakve komunikacije. Kazao je da je u tom trenutku bio „ljut ka pas“, ali da joj spornu rečenicu nije uputio.

Zajedno su proveli četiri meseca, a oštećena je na sudu posvedočila da je bio u vidno alkoholizisanom stanju, ali da kasnije s bivšim partnerom nije imala neugodnosti. Okrivljenik je imao mogućnost da se suoči s njom na suđenju, ali na zakazanom ročištu se nije pojavio niti je opravdao svoj izostanak, a sud je njeno svedočenje ocenio verodostojnim.

Za ovaj prekršaj je, inače, zaprećena novčana kazna u iznosu od 260 evra ili 90 dana zatvora, a sud je optuženom uzeo u obzir raniju neosuđivanost kao olakšavajuću okolnost.

Kurir.rs/Dalmacijadanas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track