UŽAS U HRVATSKOJ: Nazivao devojku pogrdnim imenima, a onda njenu sliku u kupaćem stavio na mreže, sud ga PAPRENO KAZNIO
Foto: Profimedia

ŠOK

UŽAS U HRVATSKOJ: Nazivao devojku pogrdnim imenima, a onda njenu sliku u kupaćem stavio na mreže, sud ga PAPRENO KAZNIO

Hrvatska -

U januaru 2024. godine, Opštinski prekršajni sud u Splitu proglasio je krivim profesionalnog ronioca (44) iz Splita za nasilje u porodici.

Prema presudi, on je 25. novembra 2023. godine u 16.50 sati u Splitu izvršio psihičko nasilje u porodici nad bivšom intimnom partnerkom (37). Na mobilnu aplikaciju WhatsApp slao joj je omalovažavajuće i uvredljive poruke sa sadržajem: 'Narkomanko, alkoholičarko'. Na istoj prijavi je, kažu, na svom profilu postavio njenu fotografiju u kupaćem kostimu uz natpis: 'Gadi mi se'

Istog dana, u 21.00 čas, izvršio je psihičko nasilje nad njom na drugom spratu stambene zgrade. On ju je vređao i omalovažavao i rukama i pokretima simulirao seksualne radnje. To je njegovoj bivšoj partnerki, kažu, izazvalo povredu dostojanstva i uznemirenost. Time je prekršio Zakon o zaštiti od nasilja u porodici. Tog dana je vraćao stvari koje mu je dala, a bio je pijan.

"Šta radiš, oslanjaš se na alkohol, neću da pričam sa tobom, vratio si mi stvari, molim te odlazi", rekla mu je.

Sud ga kaznio sa 260 evra

Sud ga je osudio na novčanu kaznu od 260 evra. Iznos kazne smanjen je za 39,82 evra jer je uračunato vreme od njegovog hapšenja.

U svojoj odbrani na sudu, čovek je, između ostalog, naveo da su zajedno četiri meseca i da su nedavno raskinuli. Svestan je, kaže, svoje krivice i prihvata sankciju. On je priznao da je bivšoj partnerki slao poruke i postavljao njenu fotografiju, ali negira radnje u ulazu zgrade.

Nakon ovog događaja, žena je izjavila da više nema nikakvih neprijatnosti niti kontakta sa profesionalnim roniocem. Ona nije prijavila da ju je on takođe fizički napao u septembru 2023. tako što ju je ošamario u gradu zbog čega je pala na pod i ogrebala kolena.

Protiv ove presude okrivljeni i tužilac mogu izjaviti žalbu Višem prekršajnom sudu u Zagrebu u roku od osam dana od dana dostavljanja prepisa rešenja.

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ Preneo:T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

00:51

SUD ĆE VEŠTAČITI DA LI JE I.S. IZMISLIO CEO DOGAĐAJ Stručnjaci otkrili: Koliko će Skaj aplikacija biti dostojna kao dokaz?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track