"DOŠLO JE VREME DA SE KONJI OSEDLAJU, STIŽU REKE PRAVDE" Oglasio se Milanović nakon raspisivanja izbora - HOĆE PREMIJERSKO MESTO
Foto: Beta/Tomislav Pavlek

"DOŠLO JE VREME DA SE KONJI OSEDLAJU, STIŽU REKE PRAVDE" Oglasio se Milanović nakon raspisivanja izbora - HOĆE PREMIJERSKO MESTO

Hrvatska -

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović će na predstojećim izborima nastupiti kao nosilac liste SDP-a u I izbornoj jedinici. Milanović je najavio pobedu i formiranje vlada nacionalnog spasa.

Nakon te najave Milanović se oglasio na Fejsbuku, i napisao je da za sada ostaje predsednik.

- Poštovani građani, Hrvatice i Hrvatice, odlučio sam da se kandidujem kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. aprila ove godine.

Nakon izborne pobede, u koju sam siguran, povući ću se sa mesta predsednika Republike i uz podršku nove većine u Hrvatskom saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do stupanja na novu funkciju nastaviću da obavljam dužnost predsednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obavezama i dužnostima - napisao je Milanović.

Milanović je ranije danas najavio da će se kandidovati za premijera.

- Došlo je vreme, kako bi rekli moji preci u splitskoj Zagori, da se konji osedlaju - rekao je Milanović i najavio da će njegova vlada nacionalnog spasa krenuti "punim gasom u čišćenje Augijevih štala."

- Cele reke, baš kao u grčkom mitu, biće potrebne da se to preusmeri i postigne. Ovog puta, ne Heraklove reke Alfej i Penej, već reke pravde. Reke pravde dolaze - rekao je on, citirajući stihovi pesme Jure Stublića.

- Obećavam, kao i ranije, odlučnu i čistu vladu. Izbacićemo lopove, ugnjetače i njihove pomagače i sprečiti njihov povratak, ali ovoga puta na duže vreme - rekao je on.

(Kurir.rs/Index/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja