IZ AUTOMOBILA U PLAMENU SPASAO DEČAKA (3) Ante je heroj Hrvatske: Kamo sreće da sam mu spasio i majku...
Mlada majka koja je stradala u nesreći, Foto: Drustvene Mreže

IZ AUTOMOBILA U PLAMENU SPASAO DEČAKA (3) Ante je heroj Hrvatske: Kamo sreće da sam mu spasio i majku...

Hrvatska -

Heroj Ante Šilović spasio je iz zapaljenog automobila trogodišnje dete.

- Prizor koji sam video ispred sebe bio je zastrašujući. Zakočio sam nasred autoputa, izbacio auto iz brzine, izašao iz kombija, uzeo aparat za gašenje požara i krenuo ka automobilu koji je već bio u plamenu. Nisam oklevao ni sekunde, odmah sam shvatio šta radim. Sav u šoku, zajedno sa još jednim momkom koji je stigao za mnom u vozilu, otrčao sam do mesta strašnog sudara, krenuli smo da spasavamo nastradale - počeo je priču i nastavio:

- Uspeli smo da izvučemo mališana sa zadnjeg sedišta zapaljenog automobila, a junak koji je bio pored mene je u naručju izvukao dete iz vozila, dok sam ja otišao da pokušam da izvučem i majku. Uhvatio sam je za ruku, ali nisam uspeo da je izvučem, jer osim njene ruke nisam mogao ništa da vidim od dima koji je bio u celom vozilu. Vatra se brzo proširila, odmah su stigli vatrogasci i krenuli u akciju, a ja sam u suzama sedeo na obližnjoj ogradi i izbezumljeno posmatrao. Nisam mogao da dođem sebi“.

Ovo je večeras ispričao 35-godišnji Ante Šilović, muškarac koji je sa još jednom, za sada nepoznatom osobom, iz zapaljenog automobila na autoputu u Sućurcu izvukao trogodišnjeg dečaka. Njegova majka je, nažalost, podlegla povredama i preminula na licu mesta od posledica stravičnog sudara koji se dogodio u subotu oko 18 časova u Sućurcu na Magistrali, a gde se nalazio vozač motocikla koji se velikom brzinom zabio u vozilo nastradale. Vozač je takođe stradao.

Ante je otvorio dušu i ispričao dramatične scene koje, kako namje rekao, nikada u životu neće zaboraviti.

- Odmah kada sam zaustavio auto i sa aparatom za gašenje krenuo ka vozilu. Vatra se sve brže širila i shvatio sam da ne mogu mnogo da uradim osim da otvorim auto i pokušam da izvučem ljude. Nas dvoje smo uspeli da izvučemo dete, a ja sam odmah počeo da pokušavam da izvučem i majku. Nisam uspeo. Bio sam sav šokiran i tužan. Suze su tekle jedna za drugom - rekao je junak Ante iz kaštelanskog Rudina.

Na pitanje da li je svestan kakvo je veliko delo učinio, odgovara :

- Iskreno, nisam bio tamo sinoć, ali jesam danas. Ponosan sam, srce mi je veliko jer sam zajedno sa još jednim momkom spasio život detetu. Kamo sreće da sam uspeo da spasim i majku. Ovo neću zaboraviti do kraja života - kaže Ante.

A zahvaliti želi i porodici poginulog vozača, kao i sućuračkim vatrogascima, čiji je kolega u subotu ostao bez supruge.

- Razgovarao sam sa sestrom momka koji je suprug preminulog vozača i njihov kum. Ljudi su mi zahvaljivali, govorili da ćemo se čuti i videti. Rekao sam im da jako želim da vidim malog jer sam i sam otac petogodišnjeg deteta – dodao je Šilović.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track