SCENA KAO IZ FILMA: Braća blizanci opljačakali apoteku, lažni pištolj uperili u prodavca, a onda mu uzeli OGROMNU SVOTU NOVCA
Foto: Shutterstock

šok

SCENA KAO IZ FILMA: Braća blizanci opljačakali apoteku, lažni pištolj uperili u prodavca, a onda mu uzeli OGROMNU SVOTU NOVCA

Hrvatska -

DORH je podigao optužnicu protiv braće blizanaca iz Koprivnice zbog pljačke apoteke prošle godine. Radi se o 43-godišnjim koprivničkim di-džejevima Tomislavu i Spomenku Keleku, koji se nalaze u istražnom zatvoru.

Županijsko državno sudstvo u Varaždinu saopštilo je da podiže optužnicu protiv braće ne navodeći njihov identitet.

Ako optužnica bude pravosnažna i postoji sudski spor, a braći Kelek se dokaže da su kriva za nasilničko razbojništvo, preti im kazna do 10 godina zatvora.

DORH ih tereti za krivična dela razbojništvo, oduzimanje tuđe pokretne imovine i pokušaj kompjuterske prevare.

Vezali su farmaceuta i uzeli mu auto, a pljačku izvršili imitacijom pištolja

„Okrivljeni se terete da su 22. septembra 2023. godine u apoteci u Koprivnici izvršili navedena krivična dela sa maskama na licima, odnosno dok je jedan od njih držao imitaciju pištolja uperen u apotekaru, drugi ga je udario po ruci. teleskopskom palicom i plastičnim vezicama vezao ruke na leđima, a zatim iz prodajnog prostora uzeo novac (iznos oko hiljadu evra) i bankovnu karticu i zadržao za sebe."

Prvookrivljeni je optužen da je čuvao apotekarku, dok je drugookrivljeni optužen da mu je neovlašćeno uzeo automobil i koristio ga za obilazak bankomata i u tri navrata pokušao da podigne novac ukradenom karticom, ali nije uspeo zbog pogrešno unešenog PIN broja. .

Okrivljeni se nalaze u istražnom zatvoru, a veće Županijskog suda u Varaždinu saopštilo je predlog državnog advokata i produžilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela“, saopšteno je iz DORH-a.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track