SIN PROSLAVLJENOG BOKSERA OSUMNJIČEN ZA STRAVIČNO UBISTVO U ŠIBENIKU: Pomorca pretukli nasmrt ispred kafića
Foto: Printscreen/Youtube

njegovim stopama je krenuo i sin

SIN PROSLAVLJENOG BOKSERA OSUMNJIČEN ZA STRAVIČNO UBISTVO U ŠIBENIKU: Pomorca pretukli nasmrt ispred kafića

Hrvatska -

Šibenik je potresla vest o smrti nekadašnjeg pomorca Ante T. (54) kog su iz čistog mira pre tri dana, u subotu oko 21 sat ispred kafića u blizini Sportskog centra ‘Ljubica‘ u Crnici nasmrt pretukla trojica mladića.

Osumnjičeni su Ante L. (25), Antonio G. (26) i Andrija P. (27).

Slobodna Dalmacija objavila je da je nadimak najstarijeg među njima, Andrije P. "Stina junior", a poznavaocima borilačkih veština taj je nadimak odavno poznat.

"Stina junior" je Andrija Perković, sin proslavljenog hrvatskog teškaša Ivice Perkovića koji nosi nadimak "Šibenska stina".

Ivica Perković u svojoj je profesionalnoj karijeri odradio 62 borbe, od kojih je 28 završio pobedom, dok je u 34 navrata ring napustio poražen. Perković se u svojoj karijeri borio protiv nekolicine vrhunskih bokera kojima je uglavnom služio kao borac koga treba pobediti u svom lovu na svetski bokserski vrh, a među njima se ističu Oto Valin koji je donedavno izgledao kao mogući protivnik Filipa Hrgovića, zatim Kubrat Pulev koji se borio za svetski naslov dva puta i pritom gubio od Vladimira Klička i Entonija Džošue, a među imenima koja će ‘zazvoniti‘ ljubiteljima plemenite veštine su i ono bivšeg svetskog prvaka, Kolumbijca Oskara Rivasa, Marka de Morija, bivšeg izazivača za svetski naslov i poslednjeg Hrgovićevog protivnika, Hjuija Furija.

U bogatoj karijeri, koju je završio s 45 godina na leđima, borio se i s Vladimirom Kličkom, a publika ga pamti kao izuzetno srčanog borca čiji su dvoboji u većini slučajeva završavali nokautom. Bilo njegovim, bilo protivnikovim.

Andrija Perković, Ivica Perković
foto: youtube

Stopama svog oca odlučio je da krene i sin Andrija koji je u dosadašnjoj karijeri odradio 11 mečeva i u svih 11 upisao pobedu. Perković stariji o sinu je imao samo reči hvale kada je bokserska veština u pitanju.

"Andriji je ovo bio dosta ozbiljan test i položio ga je s odličnim. Zapravo je deklasirao protivnika, koji mislim nikad nije izgubio prekidom" izjavio je Šibenski portal 2022. godine.

Ali, od celog talenta i godina vrednog rada, kako sada stvari stoje, neće biti ništa. ‘Stinu juniora‘ čeka sudski proces u kojem će pokušati da dokaže svoju nevinost, a incident u kom3 je 54-godišnji Ante izgubio život pratiće ga zauvek.

(Kurir.rs/Jutarnji/Slobodna Dalmacija/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track