"U HRVATSKOJ IMAMO INFLACIJU POHLEPE" Milanović "udario" na banke: "Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj" (VIDEO)
Foto: Beta Admir Buljubasic

"U HRVATSKOJ IMAMO INFLACIJU POHLEPE" Milanović "udario" na banke: "Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj" (VIDEO)

Hrvatska -

Predsednik Zoran Milanović, premijerski kandidat koga je Ustavni sud sprečio da i formalno bude na listi SDP-ove koalicije, objavio je na Fejsbuku video u kojem je napao strane trgovačke lance i banke.

Utvrdio je da u Hrvatskoj vladaju inflacija pohlepe i finansijsko haračenje hrvatskih ljudi i da se tome treba suprotstaviti, što, kako je poručio, Plenković ne čini.

"U Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe! To je strateški hrvatski problem kojem se vlast u Hrvatskoj mora posvetiti. Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj, jer da bi tome stali na kraj, treba se malo zameriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo. Ali kao što bespogovorno klima glavom u Briselu, tako klima glavom pred bankama" rekao je Milanović i nastavio:

"Tome se mora stati na kraj, država ima instrumente kojima može obuzdati inflaciju pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi. Ako to ne napravimo, bojim se i da zamislim kako bi Hrvatska izgledala nakon 12 godina vlasti Plenkovića i HDZ-a", poručio je Milanović.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:21

Milanović o kandidaturi Plenkovića za generalnog sekretara NATO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track