HOROR U HRVATSKOJ UVALI: Pronađeno telo u poodmakloj fazi raspadanja
Foto: Profimedia

HOROR U HRVATSKOJ UVALI: Pronađeno telo u poodmakloj fazi raspadanja

Hrvatska -

U uvali Orlanduša na ostrvu Korčula pronađeno je telo nepoznatog muškarca, piše Dubrovački vjesnik.

Telo pronašao je Postranjanin Dinko Šegedin koji ima vikendicu u uvali Orlanduša na Defora, na južnoj strani ostrva. Poslepodne je proveo obavljajući radove u vikendici, a onda je opazio neobičan prizor u moru. Dvogledom je zaključio da se radi o truplu.

- Prvo sam mislio da je bova, ima dosta juga, talasi su baš veliki. No, jedan pogled kroz dvogled probudio mi je sumnju da se radi o čoveku. Nazvao sam prijatelja, a on je obavestio policiju koja je došla prilično brzo, ispričao je potreseni Dinko.

Policija je uprkos jako lošem vremenu i talasima, uz pomoć Dinka i lokalnog stanovništva, porinula barku, pa su telo izvukli na obalu.

Postranjani otkrivaju da je telo u poodmaklom stanju raspadanja i vrlo neprijatnog mirisa. Nije u ronilačkom odelu, već u svakodnevnoj odeći. Pretpostavljaju da je doplutao iz Albanije ili neke druge države u blizini.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

- Danas poslepodne je, uz pomoć građana, na kopno iz mora u uvali Orlanduša izvučeno telo osobe na kojem su nastupile truležne promene.

U toku je uviđaj na mestu događaja nakon čega će se telo preminule osobe prebaciti na Odeljenje patologije dubrovačke Opšte bolnice u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Ova Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka osoba koje se mogu povezati s ovim pronalaskom, navode iz PU DNŽ.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track