"USKRS JE RADOSNA VEST O SPASENJU" Zagrebački nadbiskup posle mise poručio: "Vera nije uzaludna"
Foto: Profimedia

"USKRS JE RADOSNA VEST O SPASENJU" Zagrebački nadbiskup posle mise poručio: "Vera nije uzaludna"

Hrvatska -

Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša istakao je kako Uskrs za hrišćane nije tek davni događaj, koji nema nikakve veze s našim životom, jer Uskrs govori o našim sadašnjim životima, o tome šta se s nama i sa svetom dogodilo posle Hristovog uskrsnuća.

Mons. Kuteleša to je istakao u nedelju na uskršnjnoj misi dodavši kako Uskrs neizostavno poziva da vidimo sebe i svet u Hristu, Hrista živog među nama i u svetu kako bismo i mi živeli u odnosu prema drugima i svetu.

Uskrs nas, naglasio je, poziva da podignemo glave i uspravimo se iz stanja pognutosti pod teretom greha i smrti.

"Uskrsnuće Hristovo je i za vernike i za one koji to još nisu, radosna vest o Isusovom sudu, o spasenju, o oproštenju greha, o Isusovoj trajnoj prisutnosti u svetu", rekao je i dodao kako je Uskrs svima razlog nade koja ne postiđuje.

"Uskrs je radosna vest Isusovog suda"

Uskrs je prikazao kao radosnu vest Isusovog suda, kroz vaskrslog Hrista i činjenicu da vera nije uzaludna, nadu koja ne postiđuje i kroz Uskrs u pogledu.

Sud Isusov i opraštanje greha dve su teme o kojima se sve manje sluša sa propovedaonica i sve manje čita u teološkim časopisima, napomenuo je i dodao kako je postalo neugodno slušati i zbog toga nepopularno govoriti i o sudu i o grehu jer možda zvuče kao pretnje.

Ne radi se o pretnji, nego o radosnoj vesti i logičnom sledu Hristovog uskrsnuća, poručio je Kutleša.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track