POGINULA HRVATICA, SRBI ZA DLAKU IZBEGLI TRAGEDIJU NA PLANINARENJU U ALBANIJI: Isplivali prvi snimci sa mesta nesreće (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen

DRAMA

POGINULA HRVATICA, SRBI ZA DLAKU IZBEGLI TRAGEDIJU NA PLANINARENJU U ALBANIJI: Isplivali prvi snimci sa mesta nesreće (VIDEO)

Hrvatska -

Albanska gorska služba spasavanja saopštila je da je jedna hrvatska državljanka preminula nakon što je skliznula na planini Jezerski vrh, a kako se navodi u pitanju je naučnica iz Osijeka. Prema saopštenju, do sada je spaseno sedmoro planinara, od toga četvoro državljana Hrvatske i troje iz Srbije.

"Naš tim je zajedno sa albanskom državnom policijom i pripadnikom Gorske službe traganja i spasavanja krenuo u akciju spasavanja iz doline Valbone i helikopterom su prevezeni do obližnje tačke, gde je bilo moguće sletanje. Prvo je urađen pristup oštećenom L. Ž, rođenom 1981. godine, koji je zadobio smrtonosne povrede i zatečen je bez znakova života. Svi su prevezeni u najbližu bolnicu. Crnogorska gorska služba spasavanja je aktivno pomagala na terenu", saopšteno je iz Gorske službe traganja i spasavanja.

Albanski ministar odbrane Niko Peleši objavio je snimak sa lica mesta nesreće.

Inače, ovaj planinski vrh smatra se najopasnijim u Dinarskim Alpama, drugi je po visini u Albaniji i šesti na čitavom Balkanu, s visinom od 2694 metara.

(Kurir.rs/A.N.)

Bonus video:

00:08

Gorska služba spasavanja u akciji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track