KASNO SHVATILI ŠTA SU URADILI: Policajci hteli da uzmu novac od vozača, a kad su shvatili koga su zaustavili sve im je BILO JASNO
Foto: Emica Elvedji / Pixel Media / Profimedia

OVOM SE NISU NADALI

KASNO SHVATILI ŠTA SU URADILI: Policajci hteli da uzmu novac od vozača, a kad su shvatili koga su zaustavili sve im je BILO JASNO

Hrvatska -

Uskok je doneo rešenje o provođenju istrage protiv dvojice policijskih službenika starosti 34 i 32 godine zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja u pokušaju falsifikovanja isprava.

Sumnja se da su 30. avgusta prošle godine oko 13.30 sati policijski službenici 1. stanice prometne policije PU zagrebačke, raspoređeni na poslove patrole na području Policijske stanice Jastrebarsko korišćeni u cilju ostvarivanja materijalne koristi koja im nije pripadala.

„Oni su neovlašćeno napustili područje PP Jastrebarsko gde su raspoređeni. Prethodno je službeno vozilo sa policijskim oznakama kojim je tog dana bio zadužen 32-godišnjak zamenjeno službenim vozilom bez vidljivih policijskih oznaka kojim je bio zadužen 34-godišnjak.

Prekasno su shvatili

Zatim su se odvezli do državnog puta D-10, na kome se u to vreme nisu mogli locirati kroz službenu evidenciju prijave. Reč je o brzom putu kod Vrbovca.

Zatim su na tom putu, na izlazu za Vrbovec, u nameri da vozačima predstave saobraćajni prekršaj, a potom novac zadrže za sebe, zaustavili službeno vozilo koje koristi Uskok i zatražili od vozača Uskoka saobraćaj i vozačku dozvolu, rekavši mu usmeno da je vozilom upravljao većom brzinom.

Međutim, nakon što su shvatili koga su zaustavili i da se, prema izjavi vozača, u vozilu nalaze službenici državnog tužioca, „svesni da će traženjem novca otkriti svoje nezakonito ponašanje, policijski službenici su od vozača tražili njen broj telefona, rekavši mu da će ga kontaktirati, nakon čega su se udaljili.

Falsifikovani izveštaj

Utoku navodnog službenog postupka, vozaču nije izdata isprava o učinjenom prekršaju, niti su isti utvrdili. To je izazvalo sumnju u zakonitost njihovog postupanja, o čemu je Uskok odmah obavijestio policiju.

Da bi sve zataškali, policajci su u pisanom izveštaju napisali da su tog dana pratili brzinu kretanja vozila u mestima Jastrebarsko, Donji Desinec i Klinča Sela, a zapisali su i podatke o vozačima koje su lečili.

Takvu prijavu su overili svojim potpisima, iako upisani podaci nisu odgovarali istini, budući da ni događaj na državnom putu D-10 nije zvanično evidentiran u izveštaju, rekao je Uskok.

(Kurir.rs/Danica.hr/ Preneo: T.A./ Foto: Ilustracija)

Bonus video:

02:38

ZBOG NARGILE I DUGA OD 13.000 DINARA UPRLJALI SVOJE ZNAČKE?! Osumnjičeni policajci navodno upotrebili silu EVO ŠTA SE DESILO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja