"DOBRO JUTRO ZORANE... NIJE VALJDA MACA POJELA JEZIK" Haos u Hrvatskoj, žestoko PREPUCAVANJE ministra i Milanovića
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

"DOBRO JUTRO ZORANE... NIJE VALJDA MACA POJELA JEZIK" Haos u Hrvatskoj, žestoko PREPUCAVANJE ministra i Milanovića

Hrvatska -

"Dobro jutro, Zorane, izvini što ti pišem ovako rano jer znam da duže spavaš, ali još čekam tvoje odgovore na moja dva pitanja. Nije valjda maca popapala jezik", napisao je u nedeljno jutro na društvenim mrežama hrvatski ministar mora i prometa Oleg Butković šefu države Zoranu Milanoviću, nakon što ga je pitao kakva je njegova uloga u pomaganju osobama koje su pod zapadnim sankcijama zbog saradnje sa Rusima.

Naime, Butković tvrdi da je Milanović tražio od banaka da otvore račun njegovom rođaku Željku Runji, koji je pod sankcijama zbog povezanosti sa ruskim kapitalom.

Runje je bio potpredsednik naftne kompanije "Rosnjeft" i smatra se najuticajnijim Hrvatom u Rusiji, a Milanović mu je pomogao da otvori račun u banci u Hrvatskoj nakon uvođenja sankcija.

U Hrvatskoj je bio u epicentru afere kada je bespravno izgradio vilu na Braču.

Pre Butkovićevog udara na šefa države, Milanović je zatražio zatvorsku kaznu za ministra, jer su poruke u esemesovima otkrile da je pogodovao zaposlenju stranačkog kadra.

Butković je nakon toga uzvratio udarac, uz komentar "Zorane, terao si lisicu a isterao King Konga", aludirajući da je pomogao rođaku koji je zbog Rusa pod sankcijama.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

01:58

OVDE SE NALAZI MOZAK KRIMINALNIH OPERACIJA U CRNOJ GORI! Milanović šokirao tvrdnjama: Mora se pod HITNO RASFORMIRATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track