MIRA ZAUSTAVILA POLICIJA PA NASTAO HAOS, BRUTALNO GA KAZNILI ZBOG PREKRŠAJA: Sad mora da plati kaznu od 2.850 evra
Foto: Shutterstock

MIRA ZAUSTAVILA POLICIJA PA NASTAO HAOS, BRUTALNO GA KAZNILI ZBOG PREKRŠAJA: Sad mora da plati kaznu od 2.850 evra

Hrvatska -

Miro je zatečen kako oko ponoći mortus pijan upravlja automobilom u vreme kad mu je vozačka dozvola bila oduzeta, a naduvao je čak tri promila.

Prekršajni sudija ga je brutalno kaznio te sada mora da plati 2.850 evra, te je dobio novu šestomesečnu zabranu upravljanja automobilom.

Prema presudi, Miro (43) je u avgustu prošle godine oko ponoći u Ulici Vladimira Nazora u Bjelovaru upravljao putničkim automobilom "opel vektra" bez registarskih tablica u vreme kad mu je vozačka dozvola oduzeta jer nije obavio vanredni zdravstveni pregled.

Osim toga, vozač je "upravljao automobilom pod dejstvom alkohola, a što je utvrđeno upotrebom alkometra gde je utvrđena koncentracija od 2,88 g/kg u litri izdahnutog vazduha".

To je koncentracija umanjena za moguću standardnu grešku alkometra, što znači da je okoreli povratnik naduvao više od tri promila.

Kako je Miro pre toga triput pravosnažno osuđivan zbog saobraćajnih prekršaja, sudija u Bjelovaru nije imao previše milosti prema njemu. Vozač se nije pojavio na ročištu, a na nepravosnažnu presudu može da se žali.

Kurir.rs/Danica.hr

Bonus video:

02:40

PREKRŠAJNI NALOZI: Komunalni milicajac objasnio zašto vraćaju građane sa granica zbog neplaćenih kazni za parking

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track