TRODNEVNA ŽALOST U GRADCU: Zastave spuštene na pola koplja, oglasio se načelnik opštine: "REČI SU SUVIŠNE"
Foto: Printscreen/Facebook

strašno

TRODNEVNA ŽALOST U GRADCU: Zastave spuštene na pola koplja, oglasio se načelnik opštine: "REČI SU SUVIŠNE"

Hrvatska -

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć oko 20.30 časova na državnom putu D-8 u rejonu Ratca kod Slanog. Dvoje mladih, brat i sestra, poginuli su, a jedna osoba je lakše povređena i prevezena u Opštu bolnicu Dubrovnik.

Od 10. do 13. aprila u opštini Gradac proglašeni su dani žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a tokom dana žalosti neće biti programa i događaja sa zabavnim sadržajima.

"Proglasili smo te dane žalosti, međutim, to je simbolično, da pokažemo porodici da smo uz njih, ali velika je praznina, velika tuga. Ovde su reči suvišne", rekao je za HRT načelnik opštine Gradac Matko Burić .

Nesreću je izazvao 29-godišnji vozač

Do saobraćajne nezgode došlo je kada je vozač putničkog vozila slovačkih registarskih oznaka počeo nepropisno da pretiče vozilo ispred sebe, što je dovelo do čelnog sudara sa putničkim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin.

Usled sudara, na licu mesta su poginuli 21-godišnji vozač i suvozač u njegovom vozilu, 19-godišnji hrvatski državljanin, dok je vozač koji je izazvao nezgodu, 29-godišnjak Albanski državljanin, zadobio lakše povrede, saopšteno je iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Vozač je u bolnici, biće uhapšena

Tokom uviđaja, saobraćaj na ovom delu državnog puta bio je potpuno zatvoren i ponovo je otvoren u 1.45.

"Vozačica se trenutno nalazi u dubrovačkoj bolnici. Zadobila je lakše povrede, pod policijskim je nadzorom i kada bude puštena sa lečenja biće uhapšena zbog izvršenja krivičnog dela i izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama", rekla je Andrijana Biskup. , portparol PU Dubrovačko-neretvanske.

"Sinoć primljena pacijentkinja, rođena 1995. godine, strana državljanka, trenutno je hemodinamski i kardiorespiratorno stabilna. Ima kontuzionu povredu trbušnog zida i trenutno je na opservaciji. Najverovatnije, ukoliko ne dođe do pogoršanja kliničke slike i lokalnog nalaza sutra će biti otpuštena“, rekao je Marijo Bekić, direktor Opće bolnice Dubrovnik.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

00:10

Saobraćajka kod Bregaljničkog brda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track