POTONUO BROD U HRVATSKOJ: Drama kod Trogira, policija usred noći zatekla dve osobe na steni
Foto: Shutterstock, Ilustracija

sve se dogodilo oko 20 časova

POTONUO BROD U HRVATSKOJ: Drama kod Trogira, policija usred noći zatekla dve osobe na steni

Hrvatska -

U nasukanju i potonuću čamca u akvatoriju Vinišća kod Trogira, dve osobe koje su se nalazile na čamcu su nepovređene, saznaje splitska policija.

Ova pomorska nesreća dogodila se sinoć oko 20 sati kada je Stanica pomorske policije Split dobila informaciju od Nacionalnog centra za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o nasukanju broda u uvali Dražica na području ​​Vinišće.

Odmetnici prebačeni u Trogir policijskim čamcem

U policiji kažu da su imali saznanja da je nakon udarca broda u kopno voda ušla u brod, pa je pomorska policija službenim plovilom otišla u uvalu Dražica da pomogne osobama koje su se nalazile na brodu u trenutku nasukanja.

„Policijski službenici su po dolasku na lice mesta konstatovali da je brod potpuno potonuo, a na obali, tačnije na steni u mraku su se nalazile dve osobe. One su službenim plovilom bezbedno uspele da priđu obali, nakon čega ukrcali su dvojicu muškaraca koji su ih zbrinuli, udavili i pružili im medicinsku pomoć“, saopštila je policija.

Unesrećeni su ubrzo policijskim čamcem prebačeni u Trogir, gde ih je dočekalo vozilo Hitne pomoći, ali srećom nisu povrijeđeni. O brodolomu je obaveštena lučka kapetanija, čiji bi zaposleni danas trebalo da izvrše uviđaj.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:01

BEZBEDNOST SPLAVOVA JE NULA, NEK SE NAĐE KO JE ODGOVORAN! Građani ljuti nakon što je Fristajler potonuo A EVO ŠTA KAŽE STRUKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track