GLASALI PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ: Premijer Hrvatske spomenuo Ustav , šef države poručio: "Hoću državu u kojoj nema KRAĐE I PLJAČKE"
Foto: AP Darko Bandic, DAMIR SENCAR / AFP / Profimedia

izbori u hrvatskoj

GLASALI PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ: Premijer Hrvatske spomenuo Ustav , šef države poručio: "Hoću državu u kojoj nema KRAĐE I PLJAČKE"

Hrvatska -

Hrvatski predsednik Vlade Andrej Plenković (54) glasao je na biračkom mestu u zgradi Područnog kancelarije Črnomerec u Zagrebu. 'Lep je dan, dobro smo raspoloženi i optimistični', rekao je Plenković.

Nakon što je glasao, u izjavi za novinare nabrojao je postignuća Vlade, spomenuo je Ustav te je pohvalio smer u kojem ide Hrvatska.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović (57) došao je u pratnji supruge Sanje Musić Milanović (55) na biračko mesto u Zagrebu. Glasali su u Osnovnoj školi Petra Zrinskog.

Prokomentarisao Plenkovićevo kršenje izborne tišine

"Imate premijera koji ni danas nije odoleo da divlja i priča gluposti o kršenju Ustava, poštovanju zakona. Da za pešaki, ali ne za krivični zakon", rekao je Milanović. "Hoću Hrvatsku u kojoj nema krađe i pljačke. Više će se koristiti EU fondovi i neće se krasti", rekao je Milanović.

"Pobedio sam na predsedničkim izborima. Tada nisam glasao na izborima i nisam imao nikakve veze sa svojom bivšom strankom, ostao sam po strani i na lokalnim izborima. Onda sam završio na ovoj funkciji, to je reakcija na divljaštvo", rekao je on.

"Odvojio sam se od svih i iskopao jarak", rekao je za Plenkovića i HDZ i dodao da HDZ motiviše ljude da ostanu kod kuće, osim onih koji glasaju za HDZ. „HDZ ih motiviše da ostanu kod kuće, osim onih koji su za HDZ."

(Kurir.rs/ 24sata.hr/ Index.hr/Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:10

PLENKOVIĆ ŠALJE PORUKU DA JE SRBIJA NEBEZBEDNA: Predsednik sindikata policije insistira da potragu vrše obe strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja