GROZNO: Žena kupila kore za lazanju, stavila ih da se kuvaju, pa na površini vode ugledala INSEKTE (FOTO)
Foto: Shutterstock

užas

GROZNO: Žena kupila kore za lazanju, stavila ih da se kuvaju, pa na površini vode ugledala INSEKTE (FOTO)

Hrvatska -

U testenini poznatog Hrvatskog proizvođača, kupac je pronašao - insekte.

Ovo je saopštio Zaštitnik potrošača "Alo inspektore" , navodeći da je reč o listovima lazanja od 400 grama proizvođača Ragus iz Čakovca . Insekti su otkriveni u listovima za domaće lazanje, od kojih neki izlaze tek kada se listovi stave u vodu.

Udruženje „Zdravo inspektori” upozorava da je „prisustvo insekata u testenini opasno povezano sa sanitarno sumnjivim uslovima proizvodnje ili skladištenja”.

„S obzirom na to da se na jednoj slici jasno vidi kako su insekti u testu, verovatnije je da je problem u linijskom procesu valjanja testa i, očigledno, u većoj pojavi insekata kojih uopšte ne bi trebalo da bude. “, ističu.

Čakovečka Ragusa se izvinila zbog neprijatnog iskustva i obećala da će izvršiti sve provere i utvrditi „u kojoj fazi je greška nastala i otkloniće je i obezbediti da se slična situacija ne ponovi“.

„Kvar je mogao nastati ili u procesu proizvodnje ili u fazi skladištenja i transporta, kada proizvod dođe u kontakt sa vlagom. Nudimo isporuku zamenskog proizvoda i želimo da nadoknadimo sve nastale dodatne troškove“, kažu u Raguzi.

(Kurir.rs/Danica.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track