DVE SESTRE VODILE LANAC PROSTITUCIJE U ZAGREBU: Sat vremena naplaćivale 160 evra, poznato KOLIKO PARA su ukupno zaradile
Foto: Rojters

DVE SESTRE VODILE LANAC PROSTITUCIJE U ZAGREBU: Sat vremena naplaćivale 160 evra, poznato KOLIKO PARA su ukupno zaradile

Hrvatska -

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu je pre dva dana podiglo je optužnicu protiv dve sestre iz Zagreba (33, 28) zbog organizovanja lanca prostitucije.

Prvookrivljena je radila u periodu od januara 2017. do rujna 2022. godine, a drugookrivljena od siječnja 2018. do septembra 2022. u Zagrebu. Kako piše u optužnici, zajedno su preko Plavog oglasnika stupile u kontakt s devojkama s kojima su se dogovorile da će im pronalaziti klijente.

Objavile su više oglasa kojima su oglašavale pružanje se*sualnih usluga oštećenica, nakon čega su se lično javljale na oglašene brojeve telefona i zainteresovanim muškarcima nudile usluge po unapred dogovorenoj cijeni te ih nakon toga upućivale u poslovno stambeni objekat na Zagrebačkoj aveniji i drugim adresama. Stanove su iznajmljivale.

Zaradile su najmanje 30.173,89 evra.

Naplaćivale 160 evra po satu

Kako piše u optužnici, zainteresovanim muškarcima nudile su polne usluge po ceni od 53,09 evra za pola sata, a 106,17 evra za sat vremena. Tarife su se menjale pa je bilo i 79,63 evra za pola sata i 159,27 evra za sat vremena. Tražile su i 66,36 evra za pola sata i 132,53 evra za sat vremena.

Usluge su oglašavale pod naslovima kao što su 'Plava bomba 35 g.', 'Atraktivna plavuša 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4', 'Plavuša milf' i slično.

"Sve sam učinila zbog dobrobiti firme. Ideju sam dobila, kada sam vezano uz prostituciju, videla emisiju na Proverenom, nakon čega sam to sve malo istražila i počela time da se bavim. Odlučila sam tako da zaradim i spasim firmu. Niko nije oštećen i niko nije bio ni na šta prisiljen. Devojke su se same javile i radile su koliko su htele", rekla je na sudu prvooptužena.

"Bio mi je potreban novac i zato sam počela da se bavim tim. Sestra mi je dala da se javljam na telefone i znala sam o čemu je reč. Ceo posao nisam osmislila ja nego moja sestra", rekla je njena sestra.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

41:29

USIJANJE 17.09.2021. STANIŠIĆ I MARKOVIĆ: PROSTITUCIJA U SRBIJI I REGIONU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track