"SMILJAN JE BIO VATROGASAC, MISLILI SMO DA JE ŠALA!" Progovorile komšije, otkrile sve detalje strašnog zločina u Bjelovaru
Foto: Shutterstock, Ilustracija

užas

"SMILJAN JE BIO VATROGASAC, MISLILI SMO DA JE ŠALA!" Progovorile komšije, otkrile sve detalje strašnog zločina u Bjelovaru

Hrvatska -

"Stavljao sam ulje i filtere u auto, ali sam čuo neku viku iz kuće, nerazgovijetno, ali nisam obraćao pažnju na to jer sam se spremao da odvezem auto na servis i otišao sam. Kada sam se vratio, sve je već bilo puno policije."

Ovako počinje priču komšija Smiljana i Renate G. koji su živeli u stambenoj zgradi u Izvorskoj ulici u Radničkom naselju, u kući prekoputa njegove zajedno sa Renatinom majkom Dragicom Š. koja je bila udovica.

"Smiljan je vatrogasac, znam da trenutno renoviraju prvi sprat kuće, a u prizemlju je živela Renatina majka. Mislio sam da je to samo neka porodična šala, ništa ozbiljno. Kasnije sam čuo da se iz kuće čuo vapaj "upomoć!" i da je Renatina majka plakala, ali je komšinica koja je ušla u kuću našla zaključana vrata", priča komšinica iz Izvorske ulice u Radničkom naselju u Bjelovaru, gde se dogodio novi slučaj femicida.

Pričao je o porodici koja je materijalno sređena, nimalo problematična, sin im je završio pravni fakultet i živi u Slavoniji.

Pre par godina Smiljan napustio suprugu

Sređena je dvospratna kuća u kojoj žive, a sada renoviranje sprata na kome su živeli Smiljan i Renata, koja inače radi kao daktilograf u bjelovarskom Trgovačkom sudu kao. Dragica Š. je u penziji i živela je sa ćerkom i zetom u kući. Kako je rekao sagovornik, navodni motiv ovog zločina mogla bi biti ljubomora.

Naime, pre mnogo godina, kako su ispričale komšije, Smiljan G. je čak na kratko napustio suprugu i iselio se iz porodične kuće, ali se posle izvesnog vremena vratio.

Policija je pokušala da stupi u kontakt sa sinom, da ga obavesti o tragediji koja se dogodila i da putem intervjua sazna više o mogućim motivima zbog kojih je njegov otac ubio taštu, teško povredio suprugu, a potom i sebi osudio.

Ubistvo, pokušaj ubistva i samoubistvo, pričaju komšije, sve ih je potreslo. Komšinica koja je odgovorila na zapomaganje u kući, u šoku je napustila porodičnu kuću.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track