DRAMA U HRVATSKOJ: Policija uhapsila ženu jer je remetila javni red i mir, psovala policiju, a dotakla se i premijera PLENKOVIĆA
Foto: Profimedia

DRAMA U HRVATSKOJ: Policija uhapsila ženu jer je remetila javni red i mir, psovala policiju, a dotakla se i premijera PLENKOVIĆA

Hrvatska -

Državljanka Hrvatske uhapšena je nakon remećenja javnog reda i mira u stambenoj zgradi, a policija, koja je pozvana da interveniše, dobila je 'porciju' uvreda.

Prema ovonedeljnoj presudi, Marina (46) je 19. aprila ove godine oko 15 sati, dva dana nakon parlamentarnih izbora , u vidno alkoholisanom stanju u hodniku stambene zgrade narušila javni red i mir u Slavonskom Brodu .

„Bez razloga i razloga je uzvikivala: U ovoj zemlji samo lopovi, opet na vlast dolazi prokleti HDZ! Tom prilikom je rukama udarila u ulazna vrata lifta“, navodi se u presudi.

Nakon tih reči stanari su pozvali policiju , koja je vrlo brzo stigla da interveniše. Ipak, napeta Marina, koja očito ne simpatiše HDZ, nije se dala smiriti.

Policajce vređala i omalovažavala

„Po dolasku policajaca Dražena i Ivana počela je da ih vređa i omalovažava rečima: "Mamu vam je*em glupu pandursku, je*o vas Plenković i vaš nesposobni načelnik!”, navodi se u presudi.

Sudija za prekršaje osudio je Marinu na 30 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira i vređanja policajaca , od čega se oduzimaju dva dana provedena u policijskom pritvoru.

Međutim, neće ići u zatvor ako u roku od 12 godina ponovo ne počini slično delo. Sudija je naložio i da mora platiti paušal od 50 evra za troškove prekršajnog postupka. Marina može podneti prigovor na izdati prekršajni nalog.

(Kurir.rs/ Danica.hr/ Preneo: T.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track