AMERIČKI STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Salopekov grob verovatno nikada neće biti pronađen!
Foto: Profimedia

Teški dani za porodicu

AMERIČKI STRUČNJAK ZA TERORIZAM: Salopekov grob verovatno nikada neće biti pronađen!

Hrvatska -
Rožio je izjavio za HRT da takozvana Islamska država nikad dosad nije vratila telo nijednog taoca - Amerikanaca, Britanaca, jordanskog pilota

ZAGREB - Dok bezbedonosne službe i dalje proveravaju informacije o smaknuću Hrvata Tomislava Salopeka američki stručnjak za islamski terorizam Bil Rožio kaže da je najmanje izgledan scenario da džihadisti predaju telo osobe čiju su fotografiju objavili.

Rožio je izjavio za HRT da takozvana Islamska država nikad dosad nije vratila telo nijednog taoca - Amerikanaca, Britanaca, jordanskog pilota.

"Tela su obično ostavljali na nepoznatoj lokaciji", kaže američki stručnjak.

Podsetimo, još uvek nema zvanične potvrde da je Tomislav Salopek ubijen, ali su se pojavili novi detalji o okolnostima otmice. Otmičari su kontaktirali francusku kompaniju Compagnie Generale de Geophysique za koju je Tomislav radio u Kairu. Za njegovo su oslobađanje tražili milionski iznos, ali iz kompanije nisu otkrili o kolikoj se sumi radi.

Portparol kompanije izjavio je da su sve vreme bili u kontaktu i s hrvatskim i francuskim vlastima, a prvi odgovor otmičarima poslali su dan nakon zahteva za otkupninom.

"Taj zahtev smo primili nekoliko minuta nakon što su otmičari stupili u kontakt s Tomislavovom suprugom. Zahtev nije bio potpisan, nismo imali nikakav kontakt osim imejl adrese. Iduće jutro odgovorili smo na mejl i zatražili od otmičara potvrdu da je Tomislav živ i dali im broj telefona da nas nazovu. Taj mejl smo slali svakog dana, nismo dobili nikakav odgovor", kaže portparol CGG Khristof Barnini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track