SLUPANI AUTOMOBIL U KOJEM JE DVOJE POGINULO POSTAVLJEN U CENTRU SKOPLJA: Pored krvavih tragova i potresne poruke niko nije prošao nezainteresovan!
Foto: Shutterstock

kampanja letuj, ne leti

SLUPANI AUTOMOBIL U KOJEM JE DVOJE POGINULO POSTAVLJEN U CENTRU SKOPLJA: Pored krvavih tragova i potresne poruke niko nije prošao nezainteresovan!

Severna Makedonija -

Razbijeni automobil u kojem je dvoje mladih ljudi poginulo postavljen je u centru Skoplja u okviru državne kampanje za podizanje svesti za odgovorno ponašanje u saobraćaju.

Pored automobila, na kojem se vide tragovi krvi, postavljen je veliki crveni pano na kojem belim slovima piše: "Krenuli su na letovanje, a odleteli u provaliju…Ivan (24) i Ana (19) izgubili su život u saobraćajnoj nesreći".

Oštećeno vozilo je postavljeno na platou pored najprometnije skopske ulice i tu će ostati do kaja leta kao upozorenje kako može da se završi neoprezna vožnja.

Makedonske vlasti su polovinim ove sedmice započele kampanju "Ne leti, letuj" , delenjem letaka vozačima na graničnom prelazu sa Srbijom "Tabanovce", na ulasku u Makedoniju, u kojima se objašnjava kako treba da se ponašaju u saobraćaju.

U Makedoniji je poslednjih godina u porastu broj saobraćajnih nezgoda zbog brze i neodgovorne vožnje. Prema policijskoj statistici, u 2017. je u saobraćajnim nesrećama poginulo 155 osoba, od kojih je njaveći broj bio uzrasta od 15 do 40 godina.

Prošle godine su se desile 4.024 saobraćajne nesreće, od čega više od jedne desetine u julu, navodi policija, koja je poslednjih nekoliko meseci značajno pojačala kontrolu na putevima po Makedoniji i u Skoplju, posebno vikendom kada se dešavao značajan broj nesreća.

Kurir.rs / Slobodenpecat.mk, Beta

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track