PALI MAKEDONSKI DŽIHADISTI:  Uhapšeno sedam boraca koji su ratovali u Iraku i Siriji
Foto: Profimedia

efikasno

PALI MAKEDONSKI DŽIHADISTI: Uhapšeno sedam boraca koji su ratovali u Iraku i Siriji

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova i nadležne institucije Republike Makedonije u saradnji sa partnerima u globalnoj koaliciji u borbi protiv terorizma i sirijskih demokratskih snaga danas su privele sedam makedonskih građana za koje postoji osnovana sumnja da su kao strani borci su aktivno učestvovali u ratovima u Siriji i Iraku.

Radi se o makedonskim državljanima SR. 1990, J.A. 1993, B.F. 1994, O.Zh. 1987, E.O. 1994, I.Sh. 1977, A.M. 1995 za koje je izdat međunarodni nalog za hapšenje i u podneo krivičnu prijavu u okviru policijske akcije "Cell 1" (avgust 2015) i "Cell 2" (jul 2016), kažu u Ministrastvu.

Ova akcija je još jedan pokazatelj da institucije Republike Makedonija imaju kapacitet i kredibilitet za rešavanje trenutnih bezbednosnih izazova i ozbiljan partnera globalne koalicije za borbu protiv terorizma.

Prema nacionalnim strategijama za sprečavanje nasilnog ekstremizma i borba protiv terorizma, Republika Makedonija sprovodi program deradikalizacija stranih terorističkih borac u zatvoru i preduzela e aktivnosti na podizanju svesti o rizicima i pretnjama od terorizma i jačanje mehanizama za prevenciju radikalizacije na lokalnom nivou.

Kurir.rs/Sloboden pečat Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track