GRUEVSKI PRAVO IZ SUDA NA ROĐENDAN: Bivši makedonski predsednik ceo dan proveo na ročištu, pa požurio na proslavu (VIDEO)
Foto: Printsrceen Youtube/МАКФАКС

nastavak sednice 5. septembra

GRUEVSKI PRAVO IZ SUDA NA ROĐENDAN: Bivši makedonski predsednik ceo dan proveo na ročištu, pa požurio na proslavu (VIDEO)

Severna Makedonija -

Posle završetka maratonske sednice Apelacionog veća, koja je trajala ceo dan, Nikola Gruevski je juče otišao da proslavi svoj rođendan.

Javna sednica Apelacionog veća, na kojoj je raspravljano o žalbi na prvostepenu zatvorsku presudu bivšem makedonskom premijeru i nekadašnje lideru VMRO-DPMNE Nikoli Gruevskom, biće nastavljena 5. septembra.

Predsedavajući sudija Cvetanka Pešić prekinula je sinoć ročište posle čitanja prvostepene presude i zakazala nastavak za 5. septembar.

Tada će Gruevski, kao i u istom postupku osuđeni bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Djoko Popovski, pred sudskim većem obrazložiti podnetu žalbu na presudu.

Gruevski je osuđen na dve godine zatvora zbog kupovine luksuznog "mercedesa" za stranku, a Popovski je osuđen na šest i po godina zatvora.

Kurir.rs/Plusinfo.mk/Tanjug Foto: Printsrceen Youtube/МАКФАКС

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja